Sonja: Onlangs ontdekte ik een keramiekstudio die al sinds 1945 van dezelfde familie is. Ik hapte even naar adem toen ik voor het eerst het pottenbakkerswerk van Robert Gordon Australia zag. Wat een mooi handwerk!

 

Het bedrijf is al ruim zestig jaar een pottenbakkerij en is een van de laatste grote pottenbakkerijen in Australië. Het is mooi om te zien dat ze er nog steeds voor zorgen dat elk stuk aardewerk met de hand geglazuurd is, hierdoor ontstaan er kleine verschillen en dissonanties, en dat maakt dit aardewerk nou juist zo bijzonder.

Robert Gordon Australia, geen eenmansbedrijf zoals de naam doet vermoeden, maar een familiebedrijf van pottenbakkers die al meer dan 25 jaar en drie generaties lang aan het roer staat. Van moeder op zoon en inmiddels weer opgevolgd door de huidige generatie.

 

 

 

 

Ze begonnen met het verkopen van hun keramiek op markten aan toeristen en inmiddels maakt het bedrijf van 35 werknemers keramiek voor enkele van ’s werelds meest gerenommeerde retailers en restaurants. Het tijdloze design, samen met de hoge kwaliteitseisen, zorgen ervoor dat het eindeloos lang mee gaat en mooi blijft.

Kate Gordon, hoofd ontwerp en productontwikkeling, haalt haar inspiratie uit haar reizen, Pinterest, verzamelingen, tijdschriften, blogs. Dat haar ontwerpen iets weg hebben van textielprints, zorgen denk ik voor het grote succes. Kate heeft een oog voor design en trends, dat zorgt ervoor dat het merk sprankelt.

Prijzen voor een bordje vanaf €35 Robert Gordon Australia

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Robert Gordon Australia