Roze geluk

 

 

 

Ik word zo vrolijk van een fikse klodder roze hier en daar. Waar ik ook vrolijk van word zijn (nieuwe) hotspots, adresjes over de hele wereld, van die plekken waar het bruist en waar je even geweest wil zijn. Dus als die twee samenkomen, dan is het bal. Vier adressen waar dat roze geluk precies begrepen wordt.

 

 

1 Café Henrie, New York 
Het moeten de meest gefotografeerde tafels van New York zijn, die van fifties ontbijtzaak Café Henrie aan de rand van de wijk Little Italy in de Lower East Side, de hipste hood van New York – hipper nog dan Williamsburg in Brooklyn, waar het toch echt hipper dan hip is. De roze dinner-tafels staan steevast vol met all day breakfast pancakes, knappe koppen cappuccino en gepocheerde eieren op avocado en toast.

cafehenrie.com

 

2 Restaurant van Aken, Den Bosch. 
In de hoofdstad van bourgondisch Brabant opende onlangs het WerkWarenHuis. Dat vraagt om wat uitleg: het WerkWarenHuis is in eerste instantie het huis van Social Label. De mensen achter Social Label creëerden in hun WerkWarenHuis een gelegenheid waar mensen met een sociale achterstand kunnen leren van en samen kunnen werken met professionals. Ze maken en verkopen er een keur aan gebruiksvoorwerpen en meer. Eten bijvoorbeeld. Want naast de werkplaats en de conceptstore huist ook Restaurant Van Aken in WerkWarenHuis. In het restaurant geldt hetzelfde principe als in de rest van het pand: er zijn werkervaringsplekken en er zijn horecavaklui aan de slag. En uiteraard kun je er uitgebreid en pretentieloos tafelen.

werkwarenhuis.nl

3 Yokiyo Amsterdam Oost Restaurant Yokiyo behaalde faam met zijn Vietnamese barbecueconcept op de Amsterdamse Wallen. De deur van dat restaurant moest helaas op slot maar geen paniek: de Yokiko-ers vonden een nieuwe locatie in een zonnig (ramen overal) hoekpand in Amsterdam Oost (Amsterdam Oost is booming). De tafelbarbecues zijn op de nieuwe locatie verdwenen maar de heerlijke Vietnamese gerechten kwamen – gelukkig – wel weer terug. Nieuw is de gigantische roze muur die de grote zaak instant knusheid geeft, net als de gezellige roze-wit gestreepte strandstoelen. Meer over Yokiyo lees je hier

yokiyo.nl

 

4 Sketch, Londen Die roze fluwelen banken en pastelgekleurde vloer die al vaker op instagram voorbij kwam? Dat is Sketch, een klassieker van een restaurant in Londen. Sketch heeft verschillende restaurantruimten, allemaal even Alice in Wonderland-erig, maar de bekendste is de Pink Room waar een bijzonder uitgebreide Afternoon Tea geserveerd wordt.

sketch.london

 

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.