Bakkum, alleen al voor de Roots Market

 

Maartje: Een beetje kampeerder in Nederland kent Camping Bakkum, onderdeel van de Kennemerduincampings in Castricum. Voor een seizoensplek moet je een lootje trekken tegenwoordig, maar naar de markt kan altijd.

 

 

De Kennemerduincampings? Meervoud? Ja, Camping Bakkum behoort namelijk tot dezelfde groep waar ook Camping Geversduin en Camping de Lakens toe behoort – een aanrader zelfs voor iedereen die niet van kamperen houdt met dank aan de luxe omgebouwde trailers op de camping. En met dank aan de heerlijke strandtent Gestrand. Maar daar ging het hier niet over. Het ging over Camping Bakkum. Van oudsher dé camping voor ras-Jordanezen die vanachter de geraniums zomer aan zomer de boel bestieren. Zij claimen er sinds jaar en dag hun eigen gedeelte, maar de rest van de camping is tegenwoordig al jaren bezet door hip ‘urban’ Amsterdam met kroost. Inclusief de strijd om de meest stijlvolle campingstek. Slingers en ballonnen. Gekleurde lampjes, daybeds, een compleet vintagedesign interieur – alles mag. En ze hebben gelijk hoor, de plek is uniek en heerlijk en de kruisbestuiving tussen plat Amsterdams en het yuppenvolk is, vind ik, oprecht een waanzinnig leuke.

 
Voor een seizoenplek moet je tegenwoordig een nummertje trekken maar wil je toch een dagje rondstruinen op de camping, zonder dat het ‘gluren bij de buren’ wordt, zet dan de data van de Roots Market in je agenda. Een tiental standhouders vormt een markt met alleen duurzame, natuurlijke en handgemaakte producten. Back to your roots, dat is het thema. Eten zonder onnodige toevoegingen, planten zonder bestrijdingsmiddelen, vintage kleding, tweedehands houten speelgoed en kinderboeken. En de markt staat op Camping Bakkum. En in Egmond aan Zee, het buurdorp van Castricum. Er komt een hele rits Roots Market-dagen aan, te beginnen op zondag 14 mei en dan iedere maand twee stuks. Meer en wanneer precies lees je hier en op Facebook.

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.