Bar Basquiat

 

Maartje kijkt vol verwachting uit naar de Londense expositie van de New Yorkse kunstenaar Basquiat in 2017. Tot die tijd schuift ze aan bij de naar hem vernoemde Bar Basquiat in Amsterdam Oost.

 

 

Sowieso ben ik fan van Basquiat, de New Yorkse kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Dat is al sinds ik zijn werk bij het MoMa in New York zag, wat mij betreft een van de leukste musea in de leukste stad op aarde. Helaas overleed hij in 1988 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. Maar zijn werk hangt nog steeds in het MoMa, dat is geen nieuws.

 

Bestel hier vooral de supernacho’s!

 

Wèl nieuws is dat de eerste grote, overzeese expositie van Basquiat er aan komt. In Londen staat dit te gebeuren, bij de Barbican Art Gallery. Van eind september 2017 tot maart 2018. Tot die tijd schuiven we aan bij het nieuwe Bar Barquiat in Amsterdam Oost, een vrije vertaling van het werk van de underground kunstenaar in horecavorm. Met een grote roze muur en dito banken. Ha! Je gaat naar Bar Basquiat voor het ruime verwarmde terras en de goede barhappen: vooral de supernacho’s zijn met recht ‘super’ te noemen. Knappe jongen die de schaal op krijgt. Meer over Bar Basquiat lees je hier 

  

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.