Maandag is écht de slechtste dag van de week

 

Van die quotes die zeggen hoe stom de maandag is, die vind ik dus irritant op het tergende af (aan deze quotes heb je trouwens wél iets). Allereerst: stop met klagen, werken is geen straf.

 

En hoe vaker je zegt dat de maandag niet deugt, hoe minder zo’n dag ook voor je doet. Hier spreekt mijn boerenlogica gewoon hoor, maar nu blijkt het waar te zijn. Wat ook waar is? Maandag is dus écht de slechtste dag van de week. Aiaiai, je hebt dus een reden om te klagen.

 

Op maandag ben je het minst gezond
Je voelt je vaak niet fit en dat ben je ook niet. Op maandag weeg je meer dan op een doordeweekse woensdag of vrijdag, zou met die zaterdagse pizza te maken kunnen hebben, en statistisch gezien krijgen de meeste mensen op maandag een hartaanval. Komt doordat je bloeddruk op deze dag van de week het hoogst is. Even uitkijken dus als je de deur uitgaat.

 

Je denkt het dus het is zo
Daar heb je mijn boerenlogica, alleen hebben ze daar in de psychologie een knappere term voor natuurlijk: self-fulfilling prophecy. Als je gelooft dat de maandag rot is, dan wordt-ie dat ook. Laten we zeggen dat je het dus ook een beetje zelf in de hand hebt. Tip: google niet naar quotes over hoe stom de maandag is, scheelt in chagrijnigheidsniveau.

 

Maandag maakt je minder knap
Of tenminste, als je een vrouw bent. Niet echt natuurlijk, maar wij vrouwen voelen ons op maandag niet zo aantrekkelijk als op, ik noem maar iets, donderdag. Ik denk zomaar dat het iets met dat wegen te maken heeft.

 

Je voelt je rotter
De eerste dag van de week is bij uitstek geschikt om gewoontes te wijzigen. Meer sporten, minder eten, niet meer roken. Laat slechte gewoonten nou ook niet zo uplifting zijn voor je humeur. En monday sucks nog net een beetje meer.

 

Ons ritme is weg
Om kwart voor zeven de wekker, eerst even douchen dan zwarte koffie uit een witte mok, samen ontbijten, dertig minuten rijden waarvan zeven minuten file. Ik kan je met mijn ogen dicht zeggen welk type man bij welk stoplicht opgefokt doet op een werkdag. Maar het weekend vergalt je ritme en regelmaat, waardoor opstaan lastiger is op de maandag. Resultaat: meer dan de helft komt te laat. Lekker begin van je week, ja.

 

Je collega’s klagen
Onderzoek zegt dat we op maandag maar drieënhalf uur effectief werken. Ik zeg: neem de middag vrij, wat zonde dit. Maar hoe het komt? Het zou zomaar aan je collega’s tussen de 45 en 54 jaar kunnen liggen, want die klagen een gigantisch lange 12 minuten per persoon over de maandag.

 

Lekker blijven lachen
Het schijnt zelfs te zijn dat de maandag zo zwaar is, dat we pas om 11:16 uur voor het eerst een klein lachje kunnen produceren. Meine gute, mensen, daar zou ik op maandag zelfs chagrijnig van worden.

 

Bron: Telegraph & Famme

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans