Logeren? Denk eens aan een wijngaard
 

Herfst. Dat staat voor mij voor vallende blaadjes, de verwarming aan en een heerlijk glaasje rode wijn bij het eten.

 

Die wijn komt natuurlijk overal ter wereld vandaan. Want de Fransen zijn allang niet meer de numero uno van het wijn produceren. Maar wist je dat die wijnboeren ook perfecte gastheren zijn? Sommige hebben werkelijk grandioze overnachtingsmogelijkheden. Van knus met z’n twee tot enorme bruiloften en partijen met een heleboel gasten.
 
Ik heb de mooiste voor je op een rijtje gezet.

 

1.     Vrede en Lust, Zuid-Afrika

 

Vrede en Lust, een driehonderd jaar oud wijnlandgoed, op een uurtje rijden van Kaapstad. Zes hemelse kamers met uitzicht op de Simonsberg. Een klein meertje, prachtige bomen en natuurlijk een privézwembad. Deze superluxe verborgen parel boek je al voor € 1136 per nacht. Maar dan heb je ook wat.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Muitas lindas locações visitadas hoje. Destas Visitas, dois lindos Eventos ! Capetown! África do Sul ??! Com @duebconcierge ! #vemcoisaboaporai

Een bericht gedeeld door Roberto Cohen Cerimonial (@cohencerimonial) op

 

 

2.     Mudbrick, Nieuw-Zeeland

 

Het is een eindje vliegen dat Nieuw-Zeeland, maar dat heb je er vast wel voor over. Op een uurtje varen van Auckland vind je wel dertig wijnhuizen die als hagelslag over het prachtige landschap zijn uitgestrooid. Dit landgoed, Mudbrick, dat pal aan het strand ligt, heeft mijn hart gestolen. Voor €583 per nacht is het fenomenale uitzicht voor jou.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Not a bad day out wine tasting #newzealand #travel #winetasting

Een bericht gedeeld door Jack_terry_stace (@jackstace24) op

 

 

3.     Soumah, Australië

 

 

Als je dan toch al Down Under bent, dan is dit wijnhuis ook een bezoek waard. Soumah, bekend van zijn chardonnay en pinot noir. Uitgeroepen tot een van de beste wijnregio’s om dit jaar te bezoeken. Nou, daar is geen woord van gelogen. Ze hebben alles: een restaurant, prachtige kamers en een plaatje van een wijngaard. Boeken dus, voor €375 per nacht.

 

 

 

 
4.    Monferrato, Italië

 

 

Nou, vooruit, eentje dichter bij huis dan maar. Voor een liefhebber van volle Italiaanse rode wijnen is Monferrato the place to be. Dit is niet de meest luxueuze van het stel, maar je zit wel met je neus bovenop de druiven. Tijdens het plukseizoen mag je lekker meehelpen. En als je daar geen zin in hebt heeft de regio Piemonte je heel veel te bieden. Stedenbezoek, wandelen, cultuur. En dat allemaal voor maar € 95 per nacht.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sunset #cadellebbro #vignalemonferrato #monferrato #igipic_piemonte #travel #instagood #travelon #travelling #igpicture #italiainunoscatto #italy #vendemmia #underthesamesky

Een bericht gedeeld door Cinzia Andreoni (@cinzy62) op

 

 

5.    Campera Hotel Burbuja, Mexico

 

 

Wil je eens wat anders? Dit is echt heel bijzonder. Net over de grens bij Californië ligt het Mexicaanse Valle de Guadalupe. Hier vind je Campera Hotel Burbuja. Dit is Glamping met een hoofdletter. 10 bubbels. Ja, echte bubbels. Luxueuze kamers met een eigen badkamer, een king-size bed en een minibar. Je weet niet wat je ziet. Zo mooi. Voor €169 kun je een heerlijk nachtje slapen in zo’n futuristische tent met uitzicht op de wijngaard.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Inner + outer bubble experience ?⁠ -⁠ Visit “Book Now” on Highlights for rates + availability⁠ -⁠ #CamperaHotel ⚗️ #ValledeGuadalupe

Een bericht gedeeld door Campera Hotel (@camperahotel) op

 

 

Ja, ja, ik weet het, het is weer eens wat anders dan een huisje in Drenthe… Maar dromen mag altijd hè?!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit