Verliefd worden op je eigen man

 

 

Lisette: Als de omstandigheden anders waren geweest, was ik waarschijnlijk boos geworden. Maar nu?

 

 

Ineens weer een beetje verliefd worden op je eigen man… Het kan zomaar gebeuren. Het is mij wel eens overkomen.

 

We waren naar een concert geweest dat tegenviel. Mijn man haakte al snel af, die wilde naar huis, maar ik wou nog even blijven luisteren en hij wachtte op me in de foyer. Voordat het concert afgelopen was, voegde ik me bij hem.

 

We vonden onze auto op de parkeerplaats van het theater en reden naar de slagboom, met onze keurig betaalde uitrijkaart in de hand. Er stond geen machine om ‘m in te steken. Er was niemand in het portiershokje. Wat nu? Achter ons stopte nog een auto met vroege concertverlaters en de man van het stel stapte uit. Samen overzagen de mannen de situatie. Ze drukten op een bel, keken nog eens rond, voelden aan de slagboom. En toen zag ik dat ze op hetzelfde moment dezelfde blik in hun ogen kregen. Iets van: het zal toch potdikkeme niet… Zonder een woord te wisselen, begonnen die twee keurige mannen samen de slagboom omhoog te duwen. Het ding bood even weerstand, maar gaf toen mee.

 

‘Zonder een woord te wisselen, begonnen die twee keurige mannen samen de slagboom omhoog te duwen’

 

We reden het terrein af. Ik keek nog even om en zag gelukkig de slagboom weer dalen in een rustig tempo, alsof hij erop gebouwd was dat getergde mannen soms het heft in eigen hand namen. En ik realiseerde me iets grappigs.

 

Als die andere auto er niet was geweest, als mijn man in zijn eentje die boom had geforceerd, was ik vast boos op hem geworden. ‘Dat kun je niet maken, we moeten gewoon even vragen bij het theater of er iemand kan komen, wat ben je toch weer ongeduldig en agressief…’ Iets in die trant. Want zo ben ik wel. Maar juist doordat het twee mannen waren die precies tegelijk op hetzelfde idee kwamen, werd het anders. Werd het iets typisch mannelijks. Iets bevrijdends, in dit geval. Ik vond het stoer.

 

En zo werd ik ineens weer een beetje verliefd op mijn eigen man. Door een slagboom.

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.

www.lisettethooft.nl