Een lijst met de rijkste mensen ter wereld

 

 

Of ze de gelukkigste mensen van de wereld zijn is een ander verhaal, maar zwemmen in het geld zodanig dat zelfs Dagobert Duck er jaloers van wordt, dat lukt.

 

 

En het leuke is dat het bijna allemaal selfmade billionaires zijn. Gelukkig staat er een vrouw in de top 15, die ook nog eens rijk werd met cosmetica; de hemel. Even een lijstje.

 

1.  Elon Musk

Hij stootte een paar weken geleden Jeff Bezos van de eerste plek. Elon Musk is natuurlijk de man achter Tesla. Hij is natuurlijk vernoemd naar Nikola Tesla, de uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige.

 

2.  Jeff Bezos

Als iemand garen spint bij de coronacrisis is het Jeff Bezos wel, want als baas van Amazon is het goed boeren nu ons adagium ‘bestel maar, bestel maar, bestel maar’ is.

 

Wat ook een lucratief baantje is is trouwen met Jeff Bezos. Zijn ex kreeg namelijk 35 miljard en kwam daarmee meteen op de derde plek van rijkste vrouwen.

 

3.  Bernard Arnauld en familie

Je geld verdienen met de mooiste merken op aarde: Louis Vuitton, Moët Hennessy en alle prachtige mode- en cosmeticamerken is toch een heerlijkheid?

 

4.  Bill Gates

En wat een heerlijk mens dat hij zoveel geld aan goede werken en onderzoek geeft.

 

5.  Mark Zuckerberg

Zuckerberg is zo rijk dat hij in 2018 1,7 miljoen dollar per uur verdiende. Hij doet er minder dan anderhalf uur over om te verdienen wat een gemiddeld hoogopgeleid persoon in zijn hele leven verdient.

 

Dan de hoogst genoteerde vrouw: Francoise Bettencourt Meyers heeft met 171 miljard geen plek in de top 10, maar of ze daar wakker van ligt; ik weet het niet. De leukste rijke man is misschien wel Tim Cook, de grote man van Apple. Hij is de eerste van de Fortune 500 die er publiekelijk voor uitkomt gay te zijn en overweegt zijn gehele fortuin aan een goed doel te geven. Chapeau, Tim!

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach