Sorry Máxima

 

Gelukkig kan Lisette de column die ze ooit over Máxima schreef niet meer terugvinden. Tóch wil ze vandaag alsnog haar excuses aanbieden…

 

Het gebeurt niet vaak dat ik echt spijt heb van iets wat ik schreef. Maar ergens rond de eeuwwisseling heb ik eens een column gepleegd waarin ik beweerde dat onze volgende koning beter geen buitenlandse vrouw kon trouwen. Het was voor Vrij Nederland en ik heb geprobeerd hem terug te vinden in de archieven maar dat is niet gelukt. Maar goed ook… laat het wangedrocht maar in de vergetelheid verdwijnen. Alleen mijn geweten knaagt nog en dat hoop ik nu even recht te zetten.

 

Het was in de begintijd van WA’s relatie met Maxima. We wisten nog niet dat ze zo geweldig zou zijn. We wisten dat ze uit Zuid-Amerika kwam, dat ze mondain was, fotomodelknap, een society girl. En we hadden natuurlijk het drama van Charles en Diana gehad. Een vriendin van me, juriste, zei op een drankovergoten gelegenheid dat onze kroonprins een nog groter risico nam: huwelijken met buitenlanders gaan twee keer zo vaak fout als huwelijken met landgenoten. En, zei ze, als er kinderen zijn krijg je dus de poppen aan het dansen, want die zal ze willen meenemen als ze naar huis gaat. Zijn wij onze prinsjes of prinsesjes kwijt.

 

Wow, dacht ik, dat is nog eens een stoere mening. Die ga ik verkondigen, publiekelijk. Dus dat deed ik. Lekker tegendraads.

 

Spijt van. Sorry, Maxima. Zeker nu we weten hoe fantastisch je het doet, hoe toegewijd je bent en hoe verstandig en wijs, hoe goed je bent ingeburgerd en hoe stabiel en gezond je gezin eruitziet. Maar zelfs al was het plaatje minder perfect, dan nog zou ik nu vinden dat je het voordeel van de twijfel had verdiend. Ik neem alles terug.

 

Hè hè, dat lucht op.

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.
www.lisettethooft.nl

 

witte-balk-met-bol-lisette