Lig jij ook weleens ’s nachts te piekeren?

 

En weet je dan ook terwijl je wakker ligt, dat het volslagen nutteloos is?

 

 

 

Je schiet er he-le-maal niks mee op. Het is nutteloos om in het donker te liggen piekeren en bovendien: mijn ervaring is dat als het weer licht is heel veel dingen er een stuk helderder en overkomelijker uitzien. Maar ondertussen lig je dus wakker en lukt het met geen mogelijkheid om weer in slaap te komen. En mocht je in slaap komen, dan ben je zomaar voor Jan Doedel een uur of twee kwijt aan dat gepieker dat nergens toe leidt.

 

Ik weet een goeie oplossing, of liever gezegd een goeie truc. Vaak gaat dat piekeren ook heen en weer tussen een of twee problemen. En je komt er maar niet uit. Zo kwam het dat ik mezelf ’s nachts eens hartig toegesproken heb terwijl ik weer eens wakker lag. Ja hoor, als je wakker ligt kun je eindeloos veel problemen bedenken, je weet er vast nog een heleboel. Nou, als je een beetje creatief bent kun je zomaar nog wel een stuk of wat, of liever een hele lijst, aan problemen bedenken. Bij voorkeur echte onzin-problemen, anders werkt het niet en wordt het wakker liggen alleen nog maar erger. Bijvoorbeeld:

 

Wat nou als die narcissen die ik gepoot heb helemaal niet opkomen op die plek?

Wanneer maak ik de boel achter de wasmachine schoon?

Zou er nog genoeg koffie in huis zijn? En misschien willen die timmermannen wel melk in de koffie.

Als die lekkere schoenen straks versleten zijn, waar vind ik dan dezelfde weer?

Wanneer kwamen ze nou ook alweer het oud papier ophalen?

Zal ik die kerstballen die ik nooit gebruik wegdoen of is het beter om dat vlak voor kerst te doen, dan is het ook leuk voor de kringloopwinkel…

Had ik nou koriander nodig voor dat recept voor morgen?

Wie zou m’n tuinstoelen kunnen spuiten, de verf bladdert steeds verder af…

Hoe hoog kan zo’n appelboom eigenlijk worden, kan ik dan nog wel bij de appels zonder zo’n wiebeltrap? Zou je de groei op een bepaalde hoogte kunnen stoppen?

Waar heb ik m’n handschoenen gisteren gelegd?

 

Zoiets dus. Dit soort lijstjes met ‘onzin-problemen’ bedenk ik sinds kort weleens als ik weer nutteloos wakker lig.

 

En het werkt. Echt. Probeer maar.

 

Ik wens je een relaxte week en natuurlijk hoor ik graag of deze tip helpt. Als je hem al nodig had.

 

O, wacht

 

Ik vergat bijna m’n onlangs aangekondigde ‘tiplijn’ .

 

Ik heb nog twee ontdekkingen:

 

1: Rosalique. Anti-roodheidcrème drie-in-een. Handig, want ooit had ik een crème waarmee ik dacht die couperose-achtige plekken weg te werken. Met als resultaat dat ik een groenige schijn over m’n gezicht had. Rosalique-crème is ook groen, maar niks groene schijn. En hij werkt ook nog eens aan het verminderen van het rood én hij beschermt de huid tegen de zon.

 

 

2. Pas op, want verslavend. Toch maar even delen. Aangezien het van ‘Hands Off My Chocolate’ is heb ik de hele zak in m’n eentje weggewerkt. Vegan chocolade. Geen enkel probleem. Gewoon verrukkelijk. Amandelen in een krokant ‘sweet en salty’ laagje met een lekker dikke laag melkchocolade eromheen. Jammie.

 

 

 

Jij nog iets leuks ontdekt?

 

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska