Dingdong, ik ben iets nieuws begonnen hier

 

Zo af en toe ga ik hier tips delen die ik gezien, geproefd of gehoord heb. Doe je mee? De tiplijn is vanaf nu geopend.

 

 

Ik gooi m’n tiplijn-tips er maar meteen in:

 

 

Tip 1

 

Net een lekkere nieuwe peer geproefd, aanradertje. Elke ochtend gaat er een peer in onze fruitsalade. Eigenlijk altijd een conference of doyenne de comies, De Sweet Sensation was nieuw voor me. En al zou je het niet zeggen als je de naam hoort, hij is hartstikke Nederlands. Lekker sappig en ‘krokant’. 

peer mail van franska

 

Tip 2

Glaasje Lillet blanc geproefd. Bestaat al lang natuurlijk, ik heb zelfs ooit een fles gekregen. En weer weggegeven. Dat doe ik de volgende keer niet meer. Heerlijk zoet aperitiefje. Is er ook in rood en rosé.

 

fles lillet

 

 

Tip 3

En voor de alcoholvrij-drinkers: de Ceder’s. Zo hé! Die is lekker. Ik voel me helemaal niet geroepen om mee te doen aan dry january of iets dergelijks, maar als het nou zo lekker is, dan is dat een mooie bijkomstigheid. Heerlijke smaak, beetje komkommer, beetje gin-tonic-idee. Moet je proeven.

 

Blikje Ceder's

 

Tip 4

Ik heb een prachtige documentaire gezien: The truffel hunters. Een must als je iets met Italie, truffels en/of honden hebt. Je kunt hem bijvoorbeeld via Amazon of Pathé-thuis bekijken.

 

Tip 5

En omdat ik me herinner dat vriendin Marlies altijd in februari mimosa in haar huis in Frankrijk had als ik er kwam (veel te lang niet geweest daar), weet ik dat je in deze periode ook mimosa bij je bloemist kunt bestellen. Omdat je het er meestal niet ziet staan, zou je er niet aan denken. Ik ga mijn bloemist even appen of ze het al kan bestellen voor me.

 

Tip 6 (eigenlijk twee tips)

 

Iedereen schijnt nu alweer over z’n vakantie na te denken, dus ik dacht, ik zal even de laatste ontdekkingen van Laura Vlaanderen met je delen. Tegenwoordig is ze reisspecialist bij VakantieDiscounter. Vroeger werkte ze bij Libelle en bestierde ze daar helemaal in haar eentje de website. Nog altijd hebben we contact. Meestal via de app:

 

Ik: Wat is nou een plek waar het onverwacht ontzettend leuk is en waar je dus nooit zo snel aan zou denken als je je vakantie aan het plannen bent? 

 

Laura: Mauritius heeft me enorm verrast omdat ik dacht: daar vind ik prachtige stranden en ik kreeg er een enorm mooi groen binnenland bij, een chaotische Afrikaanse hoofdstad (love it) en supervriendelijke locals. Geen chagrijnige Mauritiaan gezien in twee weken. En heel goed zelf rond te rijden met een huurauto. Het overtrof mijn verwachtingen 

.

Laura: En in Europa: Split (Kroatië). En dan als combinatie zon- en strand. De stad zelf heeft enorm veel historie, maar ook een enorm moderne vibe met toffe restaurants. Rondom het centrum vind je enkele stranden, maar nog leuker is om de ferry te pakken naar Bol, een eiland voor de kust. Daar heb je Zlatni Rat, een van de mooiste stranden van Europa

 

Ook leuk: je kunt vanaf Split een bezoek brengen aan Klis Fortress waar scenes van de Game of Thrones zijn opgenomen. Dat geldt overigens ook voor Split zelf, het Paleis van Diocletianus was ook decor voor de serie.

 

Ik: Split! Ben ik als kind geweest. En aan die grote teen van Diocletianus gezeten. Die achteraf helemaal niet Diocletianus bleek te zijn.

 

Laura: ik vond het erg leuk, was er te kort.

 

Dus… als je nog niet weet wat je gaat doen dit jaar…

 

Last but nog least tip 7 

 

De koffiebroodjes (pains aux raisins) die ze bij Crisp hebben. Achttien minuten afbakken en genieten.

 

 

Ik wens je een leuke week. 

 

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska