Lieve modeontwerpers

 

Nu de boel even ‘platligt’ qua live shoppen is het misschien een idee om eens te kijken of het roer een beetje om kan.

 

 

Want ik heb een tip voor jullie. Boven de vijftig verdwijnt de taille. Ook bij mannen trouwens. Dus, als jullie geld willen verdienen… maak dan niet steeds feestjurken met een grote strik op de buik en voor de heren ook niet alleen maar getailleerde overhemden en colberts. Kijk, met Pasen is er nog iets voor te zeggen, zo’n strik op je buik, lijk je meteen op een wandelend paasei. Al zou ik me dan liever tegelijk met alle andere eieren verstoppen. Deze kerst is er ook nog overheen te komen zonder taille, we zijn dit jaar toch ‘onder ons’. Die drie naaste familieleden weten wel hoe de vork in de steel zit, daar hoef je niets voor te verbergen. En mocht het een zoom- of skype-kerst worden, gewoon niet gaan staan, lekker de boel onder tafel houden. Een leuke glitterbloes en klaar ben je.

 

Dus… lieve ontwerpers, jullie hebben even de tijd, ik heb ruim van tevoren gewaarschuwd, als er tegen volgend najaar maar wat leuks voor mij en mijn soortgenoten in de winkels hangt. Gewoon even wat schetsen tijdens de kerst, zo druk zal het bij jullie ook niet zijn nu. Lijkt me heerlijk, zo’n feestcollectie bedenken waarbij geen ceintuurtjes of andere versiersels de taille hoeven te accentueren. Zodat wij niet langer genoodzaakt zijn naar grote-maten-merken of hobbezakken te grijpen. Echt, de vijftigplusser van nu wil ook graag modieus voor de dag komen. Denk aan de A-lijn, de rechte modellen, voile ‘overjurken’ over de jurk, een voorzichtige prinsessenlijn, ik noem maar wat. Ach, zeker weten dat jullie eruit komen. En jullie weten het ook hè? De vijftigplusmarkt wordt alleen maar groter. Dus niet mopperen als je straks ineens van gekkigheid niet weet wat je met al je extra verdiende geld moet doen hè?

 

Over tips gesproken, ik heb nog een paar lekkere voor de komende periode.

 

Tip 1: Heb je Heel Holland Bakt-aspiraties? Even de botercrème en glazuur scoren van Simply Create en je bakt als een pro en ook nog eens in een handomdraai.

 

 

Tip 2: Zin in een superlekker snackje vooraf? Probeer de heerlijke vispaté’s, die ook nog eens prachtig verpakt zijn, van Jose uit Portugal. Ik bestel ze bij Salinto.nl. Daar hebben ze trouwens ook heel lekkere chorizo.

 

 

Tip 3: Straks een pittig oudjaarsavondje? Ik maak er een Los Taqueros-party van, dat weet ik nu al. Lekker en nog eens makkelijk ook. En… tadaa, even in gedachten op vakantie. Mexico, Me-xi-hiiiii…coooo!

 

 

Tip 4: Zin in heerlijke en mooi rode gerookte zalm? Even naar fish-tales.com en daar de gerookte wilde sokeye-zalm bestellen. Ook lekker op een blini met een klotsje crème fraîche en wat flinterdun gesneden ui-ringetjes erop.

 

Tip 5: Ooit al de lekkerste kerststol geproefd? Mijn favoriet is en blijft die van het Vlaamsch Broodhuys. Als je hem nog nooit geproefd hebt, gewoon een keer doen.

 

 

Tip 6: En wat te denken van een fruithapje in kerstsfeer bij je ontbijt? Doosje rode bessen van Berry Brothers halen bij Appie, kristalsuiker eroverheen. Doet me zo denken aan de kerstballen die m’n moeder vroeger in de boom hing.

 

 

Tip 7: Of een ijskoude zoete rode wijn als kerst-aperitiefje? Wieke heeft het altijd over haar favoriet, de ‘Blote-voeten-wijn’. Ik heb nu de rode zoete variant in huis, de ‘Jammy Red’. Ligt al in de koelkast te wachten op me. Misschien maak ik hem per ongeluk al voor de kerst open.

 

 

 

Zo… ik ben wel weer goed bezig, al zeg ik het zelf. Iedereen voorzien van tips om er een mooie tijd van te maken. En nog een hele beroepsgroep aan het werk gezet ook. Benieuwd wat ze ervan maken.

 

Fijne week en alvast mooie kerstdagen gewenst. Alle mensen die het wel eens anders dan anders wilden hebben hun zin. Wat mij betreft houden we het bij deze ene keer, qua ‘anders’.

 

Liefs en maak er gewoon het allerbeste van, meer kun je ook niet doen.

 

Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska