Lieve Franska,

 

Als ik zeg ‘ik ga je missen’ is dat allesbehalve een loze term. Wij gaan namelijk al ‘heel lang terug’ zoals de Engelsen dat zo mooi noemen… Tot een paar decennia terug in de vorige eeuw zelfs. Zo, dat klinkt lang hè?   

 

Franska en ik kennen elkaar uit de tijd dat ze hoofdredacteur van TIP was. Franska heeft me onbewust ook de weg richting tv gewezen. Niet dat ik dat direct zag zitten, maar zij zag dat al wel… Toen ik vervolgens Franska vele jaren later opvolgde als hoofdredacteur van TIP Culinair, stond zij inmiddels al jarenlang onaantastbaar aan de top van bladenmakers als hoofdredacteur van Libelle op ‘het ministerie van tijdschriften’, zoals uitgeverij Sanoma werd genoemd. Een vrouw met een visie, iemand die wist én weet wat ‘gewone’ vrouwen graag willen lezen, en perfect aanvoelt wat inspiratie voor hen betekent.

 

Hoe leuk vond ik het dat ze me vroeg voor haar te gaan schrijven en de lanceringsparty samen met haar te doen. Franska is wat ik noem een stoer wijf. Een heerlijk oorspronkelijke karaktervolle vrouw met het hart op de tong en een dijk van een visie. Maar behalve dat grote bladenmakershart heeft ze nog een kloppend hart. Ze is trouw. En attent, want hoe fijn is het wanneer je een column geschreven hebt, dat ze bijna per direct reageert op de inhoud… altijd met een lief, grappig of herkennend zinnetje. Ze ziet dus niet alleen jou als lezer maar ook mij als schrijver.

 

Lieve Franska, de appjes tussendoor blijven we elkaar gewoon sturen… En May-Britt en je leuke redactiemeiden zijn absolute kanjers, dus die houden je naam hoog en zorgen goed voor je online kindje en zullen het vertroetelen en laten groeien, net als wij, maar missen ga ik je zeker.

 

Dikke kus

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden