Lidl gaat steak verkopen voor een kwartje

 

Sinds vandaag is er een nieuw initiatief van Lidl waar we heel blij van worden. Artikelen die op de laatste dag van hun houdbaarheid zitten, gaan namelijk voor vijfentwintig cent de verkoop in.

 

 

Een kwartje. 25 cent. Dat hebben we waarschijnlijk allemaal wel tussen onze bank zitten. Snel er tussenuit peuteren, want hiermee kun je nu bij Lidl onder andere steak en fruit kopen. Die je dan wel dezelfde dag nog moet opeten. Geen probleem, toch? 

 

Lie-del 
De proef start in twintig Lidl-filialen in Het Gooi en rond Amersfoort. De afprijzingen gelden op onder andere brood, vlees, vis, vega-producten en groente- en fruitboxen van twee kilo. De producten van vijfentwintig cent vind je in een bak, in de winkel. De medewerkers controleren (wat ze voorheen ook al deden) dagelijks de schappen en kiezen de juiste producten uit. Zit er in een netje sinaasappels één rotte tussen? Dan wordt die eruit gepikt en gaat de rest in de vijfentwintig-cent-bak.  

 

Voedselverspilling
Steeds meer supermarkten gaan voedselverspilling tegen met verschillende proeven (Albert Heijn, bijvoorbeeld). En da’s maar goed ook, want (bijna) alle producten die over hun houdbaarheidsdatum zitten, gingen voorheen zonder pardon de kliko in. No shame. Wij zien liever no waste en zijn helemaal voor dit initiatief. You go, Lidl!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav