Lekker: zelf Raspatat maken

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Lekker: zelf Raspatat maken.

 

 

Bereiding: 30 min
Personen: 2

 

YouTube-fenomeen Nick Toet zegt: weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt ‘oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten’. Precies die recepten vind je in Eten met Nick. Topidee: zelf raspatat maken.

 

INGREDIËNTEN

  • 120 g volle melk
  • 200 g heet water
  • 135 g aardappelpureepoeder
  • 20 g maizena
  • 1 ei
  • 1 tl + extra zout
  • frituurolie, voldoende om in te frituren

 

Nog meer nodig

  • frituurpan
  • spuitzak met glad spuitmondje
  • schuimspaan
  • keukenpapier

 

Nick: “Weet je niet wat raspatat is? GA HET MAKEN! Want het is echt super awesome. Ik vond dit vroeger dus lekkerder dan gewone patat, vooral een raspatatje oorlog. Als ik aan raspatat denk, krijg ik gewoon een halfje. Raspatat wordt gemaakt van aardappelpureepoeder, dat zorgt voor een heel bijzondere structuur. Gewoon maken dus.”

 

Zo maak je de raspatat

  • Gooi de melk en het hete water bij elkaar in een bak. Doe het aardappelpureepoeder erbij, samen met de maizena, het ei en het zout. Meng alles goed en schep het in de spuitzak.
  • Verhit de olie tot crematiestandje 175 °C.
  • Spuit nu in porties slierten aardappeldeeg in de frituurpan en frituur ze in ongeveer 2 minuten goudbruin. Haal met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en geniet lekker van je patatje.

 

 

Titel: Eten met Nick
Auteur: Nick Toet
Prijs: €25
Uitgever: Carrera

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav