Vakantie­kilo’s kwijt?

 

Even snel afvallen om die soms onvermijdelijke vakantiekilo’s kwijt te raken lijkt misschien een goed idee, maar…

 

Altijd interessant, nieuw wetenschappelijk bewijs dat iets wat we al tijden zeker denken te weten op losse schroeven zet. Deze week werden de resultaten van een onderzoek van de Amerikaanse Drexel University gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

 

Korte tijd flink afzien is dus helemaal niet meer nodig

 

Wat blijkt? Als je per week een gelijke kleine hoeveelheid gewicht verliest, blijf je op lange termijn slanker dan als je dat even snel in een paar weken doet. Korte tijd flink afzien is dus nergens (meer) voor nodig, sterker nog, het is helemaal geen goed idee. ‘Het lijkt erop dat het ontwikkelen van een stabiel en gezond eetpatroon aan het begin van een afslankperiode van belang is voor de resultaten op de lange termijn’, zegt onderzoeker Emily Feig.

 

Klinkt goed, logisch ook, maar hoe pak je dat dan zo aan dat het wel lukt? Feig raadt aan om dus niet ineens veel minder te gaan eten, maar om meer zicht te houden op wat je eet en als het maar even kan maaltijden vooruit te plannen en ze bijvoorbeeld op zondag al voor de rest van de week te koken. Ook kan het helpen om minder in restaurants te eten, omdat hier vaak impulsieve en minder verstandige beslissingen worden genomen.

 

Als je dan ook nog lekker en genoeg beweegt, daarover lees je hier meer, hoef je je nooit meer zorgen over je gewicht en conditie te maken. Als dat geen fijn vooruitzicht is…

 

 

Door Caroline Griep

Bron: nu.nl