Lady Diana in The Crown (en Charles)

 

Beste prins Charles, heb jij ook gekeken naar seizoen 4? In je eentje of samen met Camilla?

 

 

Hadden jullie een drankje en een paar toastjes en een knapperend haardje op de achtergrond? Ik zou toch zo graag in je hoofd zijn gekropen om te zien wat jij voelde toen je dit allemaal zo terugzag.

 

Natuurlijk was jij ook slachtoffer. Je grote liefde was getrouwd dus wat moest je. En dat jij de ruggengraat van een paling hebt, tja, daar ben je ook mee geboren. Je had vast een beetje medelijden met jezelf, maar een drupje walging moet er toch ook in hebben gezeten.

 

Walging voor je moeder die zei dat je gevoelens voor Diana wel zouden groeien. Walging voor je moeder deel 2 dat ze Diana nooit te woord wilde staan als zij haar in een schreeuw om verlossing bleef bellen. Walging voor de vrouw die Diana met een touw om haar middel probeerde te drillen om haar koningin-klaar te maken. Walging voor Margareth die Diana en plein public uitlachte omdat ze niet in de juiste volgorde voor de juiste persoon boog. Ik had het ook, hoor. Walging. Afkeer.

 

 

Ik vraag me af, Charles, heb jij Diana ooit gekust voordat jullie elkaar ‘I do’ toefluisterden? Was er werkelijk niemand die zich die zes weken toen jij op reis was om haar bekommerde? Vond jij het oprecht een goed idee dat Diana met Camilla ging lunchen? Wat was precies je idee daarachter?

 

Beste Charles, ik ben blij dat jij de liefde ooit hebt gevonden en ik hoop dat deze tragedie maakt dat zulke middeleeuwse praktijken nooit, nooit, nooit meer plaats zullen vinden in jullie familie. Ik had verwacht dat jij en je moeder de uitdrukking noblesse oblige wel zouden kennen: adel verplicht. Dus als iemand de regels niet helemaal kent, vergeef je het die persoon. Of nog beter: je helpt hem of haar uit een pijnlijke situatie. Ik houd het er maar op dat jullie kennis van het Frans niet zo goed was. Want om nou te zeggen dat ik meer van jullie ben gaan houden in seizoen 4… Nou, nee.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach