Supertoetje: Sgroppino

 

Alleen als je van een beetje alcohol houdt…

 

Zeker weten dat je niet meer hoeft te rijden? Zeker weten dat al je gasten naast je wonen of blijven slapen? Zeker weten dat iedereen het leuk vindt om een beetje tipsy te worden? Dan is dit een lekkere aanrader. De enige echte Noord-Italiaanse Sgroppino.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 400 g citroensorbetijs
  • 200 ml prosecco
  • 50 ml wodka
  • 50 ml limoncello
  • 1 citroen, waarvan je de schil raspt
  • 4 cocktail- of champagneglazen
  • korte (cocktail) rietjes of doorgeknipte normale rietjes (in het laatste geval 2 p.p.)

 

Zo maak je het

  • Koel de glazen goed. Bij voorkeur in de diepvries.
  • Je gaat snel te werk. Maak het zeker niet van tevoren, want dan blijft het niet mooi.
  • Het citroenijs met een garde in een grote kom net zo lang roeren tot het zacht is (niet met een blender of keukenmachine doen!).
  • Dan zachtjes de wodka, prosecco en limoncello erdoorheen roeren. Echt niet te veel kloppen, want dan wordt het te vloeibaar. Het moet niet te dik, maar zeker ook niet te dun zijn.
  • Giet het in de ijskoude glazen.
  • Strooi er citroenrasp overheen.
  • Steek de rietjes erin.
  • Klaar!

Salute!

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.