Renee: Het is al twee jaar geleden dat we verhuisden naar ons nieuwe huis. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar er hangt nog steeds niks aan de muren. Bij een ander denk ik altijd: hang eens wat op! Wat maken die paar gaatjes in je muur nou uit? En nu ben ik zelf net zo erg.

 

Als je had gezien hoe de muren eruit zagen toen wij het huis kochten, had je me begrepen. Vol met scheuren, bobbels en gaten zaten ze. Dus toen alle muren perfect glad gestuukt waren en opgeknapt door de stukadoors, dacht ik er niet aan om er gaten in te maken. Ben je gek! Maar goed, nu ik twee jaar heb kunnen genieten van een paar prachtige gladde muren en perfecte sierlijsten, wordt het tijd voor iets leuks aan de muur. Nu heb ik wel veel mooie foto’s, maar ben ik het eens met Sonja dat soms iets anders ook wel leuk is. Dus tijd voor kunst! Het liefst iets serieus, maar liever niet voor een serieuze prijs. Gelukkig heeft het Rijksmuseum iets bedacht waar ik ontzettend blij van word. Namelijk Rijksstudio; als eerste museum ter wereld geeft het Rijksmuseum circa 200.000 digitale objecten vrij uit de collectie. Gratis en voor niks en in hoge resolutie. Het fijne daarvan is: als ik er eentje zat ben dan hangt er volgende week weer iets nieuws en dat helemaal voor niks! Ook leuk is dat je ze mooi kunt laten drukken op papier en inlijsten. Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is een foto direct gedrukt op glas. Maar bij het Rijks kun je ook direct je lievelingskunstwerk laten drukken op canvas of op postkaarten. Dus kijk wat het beste bij jou thuis past.

 

 

Het werkt als volgt:

  • Klik hier
  • Zoek op jouw favoriete kunstenaar.
  • Zoek een werk dat je mooi vindt en kies bij het hartje of je het ‘volledige werk’ of een ‘detail’ wilt bewaren. Of klik direct op downloaden.
  • Kies in welke verzameling je je kunstwerk of detail wilt bewaren, of maak een nieuwe verzameling aan.
  • Het (detail van het) werk is bewaard in je Rijksstudio.

 

Tip: Bewaar al je favoriete kunstwerken en tijdens een bezoekje aan het Rijksmuseum kun je ze dan terugvinden via deze app. Tijdens de mediatour klik je op de hartjes en uiteindelijk vind je ze terug in je eigen Rijksstudio.

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs