Krijgen we een heuse Irma Sluis-sluis?

 

Hilarisch: de grootste sluis ter wereld kan wel eens de Irma Sluis-sluis worden.

 

Die gigantische zeesluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. Daarmee wordt het de grootste sluis ter wereld en die komt in ons eigen kikkerlandje. In 2016 zijn ze al begonnen met bouwen en in 2022 moet ie af zijn. Vanaf dan is de haven van Amsterdam 24/7 bereikbaar. Een behoorlijk groot project, kan je wel stellen.

 

En zo’n enorme sluis moet natuurlijk een mooie naam krijgen. En daarvoor werd door de gemeente Velsen en Rijkswaterstaat de hulp van het volk ingeroepen. En het mogen dan pittige tijden zijn, gelukkig zijn we niet onze humor verloren. Ik vind veel van de namen best hilarisch.

 

Sluisje McSluisface is namelijk een goede kanshebber. Dit refereert ongetwijfeld aan de Britse onderzeeboot die na een soortgelijke naamsverkiezing gedwongen Boaty McBoatface genoemd werd. Dat was de populairste inzending en tsja… Belofte maakt schuld: de populairste naam zou het worden.

 

Voor de sluis in aanbouw is de populairste naam vooralsnog niet Sluisje McSluisface, maar Irma Sluis-sluis. En eerlijk, ik vind het de meest briljante naam waarmee ze konden komen. Onze rots in de branding tijdens de coronacrisis. De grootste zeesluis ter wereld. Dit móet toch gewoon de Irma Sluis-sluis worden? Ik vind van wel, en we kunnen daar nog een handje bij helpen: de sluitingstermijn voor inzendingen is pas op 4 augustus. Via deze site kan je ook je eigen voorstel voor een naam insturen, maar hé, jij gaat toch ook gewoon Irma Sluis-sluis invullen?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer