Gevulde pita’s met halloumi en honing

 

 

Salades saai? Welnee! Er zijn oneindig veel manieren om die prima bak sla om te toveren tot iets waanzinnigs.

 

 

Ajda Mehmet helpt je een handje en deelt in haar nieuwe kookboek Salad days makkelijke recepten en manieren om die simpele salade en salad sides een upgrade te geven. Zo vielen wij als een blok voor deze pita’s met halloumi voor erbij.

 

Ajda: “Gebruik voor dit recept de allerlekkerste pita’s die je kunt vinden. Ik hou niet van de pita’s uit de supermarkt: die zijn te dun, te droog en hebben vrijwel geen smaak. Zelf koop ik ze het liefst bij de Turkse winkel bij mij in de buurt, het liefst de verse uit de bakkerij. Goede halloumi is trouwens net zo belangrijk voor het beste eindresultaat. Het is eigenlijk een soort tosti, maar dan iets sjieker. Ik vind het een hemelse combinatie van ingrediënten. Halloumi for life!”

 

Ingrediënten

  • 2 x 225 g halloumi, van goede kwaliteit, in plakken van 1 cm gesneden
  • 4 el honing
  • de blaadjes van 4 takjes tijm
  • 4 pitabroodjes
  • kneepje citroensap
  • 25 g boter

 

 

Zo maak je gevulde pita’s met halloumi

Besprenkel de plakken halloumi aan beide kanten met honing en bestrooi met de tijmblaadjes.

Bak de halloumi in een droge pan met antiaanbaklaag aan beide kanten goudbruin en zacht in het midden. Je kunt een klein beetje olie gebruiken als je wilt, maar ik vind het voor halloumi niet nodig als je een pan met een goede antiaanbaklaag gebruikt.

Verwarm de pita’s in een droge koekenpan of broodrooster.

Snijd de warme pita’s open met een kartelmes – pas op voor de hete stoom die ontsnapt zodra je ze opensnijdt. Vul iedere pita met een paar plakken halloumi. Besprenkel met honing en knijp er wat citroensap over uit. Duw ze voorzichtig dicht. Besmeer ze aan de buitenkant met de boter en bak ze in de pan nog een paar minuten per kant goudbruin. Eet meteen op.

Door: Redactie FavorFlav