Krijg jij ook zo’n zin?

 

Ik ben niet zo van de ‘doe-vakanties’ maar als je dit leest, stap je toch meteen in de auto…

 

 

Die Adje weet er wel een feestje van te maken daar in La Bella Italia. Moet je dit nu weer zien, Vond ik net in m’n mailbox. En voor mij voorlopig geen vakantie. Misschien voor jou wel?

 

Moet je dit even lezen:

 

Ook in 2018 organiseren Joop Zwiep en Adje Middelbeek weer een fantastische reis voor culi’s en lekkerbekken naar Umbrië.

 

Wie wil er nu niet een week lekker verwend worden met heerlijke ontbijtjes en super-lekkere driegangen diners. Overdag op stap, wijn proeven en truffels zoeken, samen met 2 rasechte Italiaanse nonna’s een heerlijke lunch bereiden en dan aan het einde van de dag onder leiding van chef-kok Joop Zwiep een superlekker drie-gangen diner koken.

 

 

De eerste avond word je gelijk al ondergedompeld in het echte Italiaanse leven want we bezoeken een Sagra, een Italiaans feest, deze Sagra staat in het teken van de wilde bosasperges. De volgende ochtend gaan we een caffè al banco drinken bij Eva, de 95 jarige barvrouw van Montegabbione. En verder staan er nog zoveel leuke dingen op het programma. We gaan bijvoorbeeld truffels proeven bij Doreanne Moretti, zij heeft een winkel in streekproducten waar zelfs George Clooney wel eens binnenglipt. Een bezoek aan de mysterieuze tuinen van Scarzuola (deze plek is ooit ontdekt door Franciscus van Assisi) staat natuurlijk op de agenda. En als laatste klapper gaan we kijken en proeven in het laboratorio van Davide Salumi, waar alle echte Umbrische worsten en vleeswaren worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst zelf op bezoek om te kijken of een rondleiding wel interessant is. Na mijn eerste bezoek aan Davide was ik de dagen erna nog diep onder de indruk. 

Wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde en passie voor hun vak. Er hangt hier een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Alles bij elkaar hangen daar zo’n 10.000 Prosciutto’s in het laboratorio. Als ik er nu weer aan terugdenk dan loopt het water me weer in de mond.

 

 

Het begint bij mij alweer te kriebelen, ik geniet denk ik net zoveel van de reis als de deelnemers, zeker als ik merk dat mensen echt heel enthousiast en blij worden in die week. Want dat is wel wat Joop en ik graag zien. En als ik nu denk aan al het heerlijks wat er onder leiding van Joop Zwiep op tafel komt en dat ik ook daar een week van mag genieten, dan kan ik maar aan een ding denken: laat het maar snel eind April zijn.

 

De Wine&Foodreis is van 29 april tot 5 mei, en wilt u het hele programma bekijken, klik dan hier.

 

Stel, je gaat…proef voor mij dan ook een extra truffeltje ;-) Ik werk wel even door hier in NL.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.