Klusje voor de zondag

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Klusje voor de zondag.

 

Oké, we geven het toe, hoewel we dondersgoed weten dat we goed voor onze messen moeten zorgen en ze niet in de vaatwasser te stoppen of in de wasbak leggen om later af te wassen, kunnen we niet ontkennen dat dit af toe per ongeluk toch gebeurt. En dat is niet al te best voor je dierbare mes want water + messen is killing, met roestvlekjes tot gevolg. Gelukkig hebben wij de gouden tip waardoor je mes binnen no time weer volledig roestvlek-vrij is.

 

De beste manier
Voor het verwijderen van dit veelvoorkomende probleem zijn er heel wat tips te vinden. Na wat onderzoek en een paar methodes te hebben uitgetest hebben we dé manier gevonden die zonder twijfel bij iedereen werkt. Dus vergeet het laten weken van messen in azijn en de schuursponsjes en schuurmiddel. Het enige wat je nodig hebt is geconcentreerd citroen– of limoensap (wat je in flesjes kunt kopen in de supermarkt) en fijn keukenzout.

 

Zo verwijder je de roestvlekjes
Meng een theelepel zout met een paar druppels van het sap en roer dit tot een papje. Schep het papje vervolgens op de vlekjes en laat dit 5 minuten inwerken. De reden dat je het zure sap moet mengen met zout is omdat zonder het zout het sap niet hecht aan het mes en het dan dus niet werkt. Veeg na 5 minuten met een droge doek je mes weer schoon (het kan zijn dat je zachtjes moet boenen op de ietwat grotere en hardnekkige vlekjes), spoel het mes af onder de kraan en maak ‘m goed droog voordat ie weer helemaal als de oude in het messenblok verdwijnt.

 

Het mes na én voor het speciale badje

 

Door: Redactie FavorFlav