Kleine ergernissen

 

Over het algemeen ben ik niet zo makkelijk van slag te krijgen, maar er zijn van die dingen die ook mij irriteren. Herken je dat? 

 

Van die kleine en grote ergernissen, meestal niks écht belangrijks, maar genoeg om je net even uit balans te krijgen. Nou, ik had zo’n week met een aantal van dat soort dingen. 

 

Het begon – en nogmaals: ik kan er niemand de schuld van geven behalve mezelf – met boodschappen doen op zaterdag. Ik had veel voor het weekend nodig en ook nog voor de maandag als ik in de studio van Tijd voor Max ga koken. Twee rieten manden en een tas vol. Nu probeer ik altijd redelijk te sorteren met inpakken en ik dacht nog toen ik (bijna als laatste) het bekertje slagroom in de tas zette: hmmm, hoe zet ik dat zo dat hij rechtop blijft staan? En ja hoor, bij het uitpakken dacht ik: hé, wat is dat bekertje licht. Logisch ja, want driekwart van de slagroom zat inmiddels in de tas over en tussen alle andere boodschappen. Het dunne dekseltje was door iets scherps geperforeerd. 

 

Terwijl ik twintig minuten bezig was om alles weer op te ruimen en schoon te maken ging de bel en stond de postbode met een groot pakket voor de deur. Omdat ik geen idee had wat het zou kunnen zijn maakte ik de grote doos direct open. Het bleek een piepklein ding te zijn in een enorme doos opgevuld met plastic. En daar word ik dus echt boos van. Op degene die het inpakt en verstuurt, en tegelijkertijd op mezelf omdat ik ervoor zorg dat er zoveel onnodig en nutteloos verpakkingsmateriaal verspild wordt doordat ik iets online bestel. 

 

En dat was nog maar het begin. Ik was al aan het hoesten en proesten, maar zat bij late opnames maandag pal voor een (buiten)deur die telkens open moest blijven, met als gevolg dat ik een dag later echt geveld was en hoestend en proestend met koorts in bed kwam te liggen. Dus nu ik toch lekker grumpy ben, knal ik er maar direct een aantal van mijn kleine ergernissen uit. Herken jij ze?

 

  • Booschappenkarretjes waarvan een wiel steeds blokkeert.
  • Mensen die op een drie- of vierbaansweg met 100 op de linkerbaan blijven rijden. (Wat is er mis met rechts rijden?)
  • ‘Handige’ verpakkingen die niet open te krijgen zijn.
  • Van plan zijn één dropje te eten en dan de hele zak naar binnen werken (geldt trouwens niet alleen voor dropjes hoor).
  • Anderen kleineren of belachelijk maken.
  • Boodschappen gedaan hebben en bij thuiskomst merken dat je het belangrijkste vergeten bent.
  • Uit de douche stappen en erachter komen dat je de handdoeken net in de was hebt gedaan en de nieuwe niet hebt klaargelegd.
  • Krappe parkeergarages.

 

En nu ben ik wel erg benieuwd. Waar erger jij je aan?

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden