Trifle met rood fruit
& red velvet cake

ap_2016-12-06-franska-nl-kerstproductie8399

Dit heb je nodig
(voor 15 porties)
1.4 kilo verse aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden

50 gram witte suiker

900 ml slagroom

1 pakje mix voor (witte) chocoladepudding

170 ml citroenyoghurt

2 eetlepels kokosrum, naar smaak

1 (450 gram) red velvetcake, in blokjes

700 gram verse bosbessen, of zoveel als nodig

Gingerbread koekemannetjes om te versieren

Extra: takjes aalbessen ter decoratie

 

Zo maak je het
Voorbereiding: 30min, klaar in 30 min

Bestrooi in een kom de aardbeien met suiker en roer tot de suiker goed verdeeld is. Zet apart. Koel een grote metalen kom en de kloppers van een elektrische mixer. Giet de room in de gekoelde mengkom, en voeg de chocoladepuddingmix, citroenyoghurt en 1 eetlepel kokosrum toe, indien gewenst. Klop met een elektrische mixer ingesteld op medium snelheid tot het luchtig wordt.

Spreid een laag van cakeblokjes over de bodem van een glazen (trifle)schaal, en bestrooi de blokjes met een nieuwe eetlepel kokosrum. Bedek de cakeblokjes met een laag aardbeien, strooi vervolgens bosbessen over de aardbeien. Verdeel langs de randen tegen het glas aan de koekenmannetjes. Verdeel een dikke laag slagroom over de bessen. Herhaal de lagen een aantal keer, eindigend met een laag van aardbeien besprenkeld met bosbessen, en bewaar ongeveer 1 kopje slagroom. Bedek de trifle met klodders slagroom voor het serveren. Steek aan de bovenkant nog een aantal koekemannetjes in de slagroom.

 

Eet Smakelijk!

 

 

Bekijk ook de vorige aflevering, waarin het leukste kerstfilmpje van dit moment ziet. 

Door: Brenda Bakker.

 

Fotografie: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu. Met dank aan: Nijhof Baarn, Ikea,Riviera Maison, Deens.nl.

Anita: Metallic top € 49,95 Promiss, Franska: Top € 250 Marina Rinaldi, Brenda:Jurk eigen bezit, Thomas:Fluwelen jasje € 99,99 WE Fashion, Overhemd € 27,99 WE Fashion,Vlinderstrik € 12,99 H&M, Tamara: Metallic biker jacket € 44,95 ModeMusthaves.com, T-shirtjurk € 60 River Island, Renee: Glittercoltrui eigen bezit, Zilveren oorhangers € 47,95 NOOSA AMSTERDAM