Ken jij het
beauty­ingrediënt hyaluron­­zuur al?

 

Anita: Al een tijdje gebruik ik een serum waarin ‘hyaluronzuur’ zit, ik had er nog nooit van gehoord, maar dit ingrediënt zit in best veel beautyproducten en ik snap nu waarom, dit ingrediënt werkt echt.

 

Zo aan het einde van de zomer is je huid vaak droger en strakker door de zon, het water en de wind. De ideale tijd dus voor een superbooster, zodat je huid weer zachter wordt. Heb je ooit van hyaluronzuur gehoord? Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de vochthuishouding in je huid weer snel op peil komt en het werkt ook nog eens perfect als anti-aging.

 

Wat is hyaluronzuur eigenlijk?

Laat je niet afschrikken door het woord, het is namelijk helemaal geen zuur, het is het tegenovergestelde: dit ingrediënt is een superzachte vochtinbrenger.

 

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die onder andere verantwoordelijk is voor de vochtopname in de huid. Eén gram kan meer dan één liter water vasthouden. Als je ouder wordt, vermindert de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam en krijg je meer lijnen en rimpels in het gezicht, omdat de huid steeds meer vocht verliest. Het bijzondere van hyaluronzuur is dat dit ingrediënt in staat is het vocht in de huid vast te houden. En als je huid meer vocht kan vasthouden, dan verslapt de huid minder snel en krijg je dus minder snel lijnen en rimpels. Behalve dat hyaluronzuur vocht vasthoudt in de huid, versterkt het ook de buitenste huidlagen, zodat de huid zachter en gladder aanvoelt.

 

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

  • Het is een natuurlijke vochtinbrenger
  • Het zorgt voor betere vochtopname waardoor de huid steviger aanvoelt
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen en beschermt de huid dus tegen vrije radicalen
  • Het is effectief in het behouden van de elasticiteit van de huid
  • Het bevordert wondgenezing
  • Het stimuleert fibroblasten en daardoor de collageenaanmaak in de huid

 

Kan hyaluronzuur de huid aantasten?

Nee, de naam zuur is in dit geval misleidend, het is een ingrediënt op waterbasis en geeft juist langdurige hydratatie en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

 

Hyaluranzuur injecteren?

Ja, dat kan: plastisch chirurgen gebruiken het om slap geworden huid op te vullen. Hyaluronzuur heeft de mogelijkheid om vocht in de cellen te reguleren, waardoor de huid in het gezicht voller en steviger wordt. De Profhilo behandeling bij ClausHoltz is een anti-aging-behandeling met puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen.

 

In welke producten zit hyaluronzuur?

Hyaluronzuur zit voornamelijk in dag- en nachtcrèmes en in serums en boosters. Als je op de verpakking kijkt, dan kun je snel genoeg zien of het erin zit. Let wel op dat het niet helemaal onderaan staat, in dat geval zit er maar heel weinig in.

 

Producten met hyaluronzuur:

 

 

Dit serum bevat twee soorten hyaluronzuur. De kleine moleculen dringen tot diep in de huid, de grotere zorgen voor een gladdere huid. De toegevoegde Salvia Haenkei remt de veroudering af. De huid wordt voelbaar gladder en voelt gezonder aan.

 

Profhilo Haenkenium Serum €65

 

 

Intensieve vochtinbrenger met hyaluronzuur en cafeïne maakt de huid gladder en zorgt voor een stralende teint.

 

Hema Intensive Hydro Bomb €7,50

 

 

Snel absorberend serum met hyaluronzuur gecombineerd met vitamine B5, waarbij de fijne lijntjes verminderen en de natuurlijke productie van hyaluronzuur in de huid verhoogd wordt.

 

Medik8 Hydr8-B5 €48,95

 

 

Een organisch serum met zeer hoge concentratie hyaluronzuur dat zorgt voor een volle, elastische en strakke huid en gaat veroudering van de huid tegen.

 

NYBF Hyaluronic Water €59,95

 

 

Dit serum bevat acht soorten hyaluronzuur, zowel met moleculair hoog als laag gewicht, zodat het goed en diep in de huid wordt opgenomen.

 

Alpha-H Hyaluronic 8 €41,95

 

 

Deze booster is als een dorstlesser voor je huid, het geeft een enorme boost en je krijgt direct een stralende, gehydrateerde huid. Gebruik dit ‘water’ na het reinigen of meng het met je serum of dag/nachtcrème.

 

Paula’s Choice Hyaluronic Acid Booster €32,50

 

 

Lipbalsem met hyaluronzuur om de lippen goed te verzorgen, voller te maken, extra te hydrateren en de teint te verhelderen.

 

Indeed Labs Volumising Lip Treatment €16

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars