Ken je die mop van fans die naar Adele gingen?

 

…die gingen dus niet. En nee, dit gaat — gelukkig — niet over mij, maar wel over heel wat fans die vrijdag nogal beduusd aankwamen in Las Vegas.

 

 

 

Sommige hadden zo’n $10.000 dollar betaald voor een ticket. Daar vind ik sowieso wel wat van trouwens (wát een geld), maar daarnaast moesten er ook hotels worden geboekt die uiteraard niet meer zo last-minute geannuleerd konden worden. Josh Chavis uit Kansas City vertelde bijvoorbeeld aan de BBC dat zijn vrouw Heather naast de tickets nog eens $1.800 kwijt was aan vluchten en hotels. Foetsie. Weg geld.

 

De reden dat Adele haar concerten moest uitstellen, vertelde ze zelf in een video op haar Instagram, is dat de show ‘not ready’ zou zijn. Veel vertragingen vanwege corona en veel van haar crew zou ziek thuiszitten met corona, dus het zou simpelweg gewoon niet gelukt zijn om haar show op tijd klaar te hebben. Maar al snel meldden zich verschillende bronnen vanuit Caesars Palace (de venue in Las Vegas waar Adele haar ‘residency’ zou hebben), die toch iets anders beweerden. Zie hier bijvoorbeeld een screenshot van één van de werknemers. 

 

Zo zou de show wel gewoon af zijn, maar besloot Adele last-minute dat het tóch niet goed genoeg was voor haar. Zo werd er ook gezegd: ‘Dat hele ‘we ain’t ready’ op het laatste moment slaat nergens op. Dit is niet een show van The Rolling Stones. Adele live is zijzelf, een orkest en wat belichting. Ze is niet de zaal rond aan het vliegen aan een lijn. En, laten we eerlijk wezen… Als de show écht niet klaar was, dan zou het een paar weken uitgesteld kunnen worden. Het zijn maar twee shows per weekend. Alles had gewoon verzet kunnen worden. Nu hebben ze alles gewoon geannuleerd, dus het is niet een kwestie van ‘not ready’ zijn. Dat slaat nergens op.’ Aiii. Nog erger: een andere werknemer van de show vertelde dat ze ‘zelf delen van de set aan het kapot maken was en met dingen aan het gooien was omdat ze zo kwaad was en alles wilde veranderen. De productie had alles op tijd af, ze konden alleen de last-minute veranderingen vanuit haar kant niet waarwaarmaken. De show zou zó cool zijn… Er was letterlijk een zwembad op het podium.’

 

Eerlijk: ik zou ook flink pissig zijn als ik zoveel geld kwijt zou zijn aan een concert, trip en hotel dat niet doorging. Maar één fan in het bijzonder was er na deze annulering wel flink klaar mee: Eleni Sabracos deelde op TikTok dat dit de derde keer zou zijn dat ze naar Adele zou gaan, maar dat het zeker geen driemaal is scheepsrecht was. Toegegeven: de eerste keer was een beetje haar eigen schuld (ze kocht nepkaarten op Craigslist), maar de tweede keer vloog ze naar Londen, waar ze tickets had voor in de ‘Golden Circle’. Wat gebeurde er? Juist… Adele annuleerde het concert.

 

Is dit dan iets wat vaker gebeurt bij Adele? Helaas wel, ja. In 2016 (het concert waar Eleni Sabracos naartoe zou gaan) zegde ze haar laatste twee concerten van haar tour af omdat haar dokter dit zou hebben aangeraden — ze had een blessure gekregen aan haar stembanden. Tsja, dat is natuurlijk hartstikke gaar en daar kan zij ook precies niets aan doen. Wel een beetje jammer: deze concerten werden nooit ingehaald. En nog een kleine side note: ook dit werd op de dag van de show zelf medegedeeld.

 

In 2011 gebeurde het ook al eens, toen ze haar volledige tour in de Verenigde Staten afzegde. Toen was ook de reden dat ze een blessure aan haar stembanden zou hebben. En jawel, ook deze shows zijn uiteindelijk nooit ingehaald.

 

Lang verhaal kort: de fans zijn absoluut niet blij. Caesars Palace is (begrijpelijk) ook niet blij. Op internet wordt gespeculeerd dat dit Adele miljoenen gaat kosten. Normaal gesproken zijn venues wel verzekerd als shows om onverwachte omstandigheden niet door kunnen gaan, dus waarom zou Adele dat zelf moeten betalen? Tenzij natuurlijk de conclusie is dat de annulering niet echt een geldige reden had. Hoe dan ook gaat dit geheid nog een staartje krijgen en ben ik vooral heel benieuwd of deze shows er überhaupt ooit gaan komen. Weddenschapje, iemand?

 

PS. Eleni Sabracos is inmiddels wel weer blij, want Adele herself facetimede de fan.

 

@elenisabracosTHIS IS JUST THE BEGINNING LADIES AND GENTS♬ original sound – Eleni

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer