Jawel: we mogen weer!

 

Waarschijnlijk is het nog nooit voorgekomen dat ik letterlijk een gat in de lucht heb gesprongen. Meine Gute, wat heb ik dit gemist.

 

 

 

En ik ben ook nog nooit zo blij geweest dat de persconferenties het nooit voor elkaar krijgen om de info níet uit te laten lekken (ze kunnen wat dat betreft nog wat leren van #BOOS en Tim Hofman), want dit nieuws had eerder gisteren mogen komen dan vandaag. De horeca gaat weer open. Evenementen mogen weer. Ik kan gewoon voor dit weekend een reservering maken bij een restaurant naar keuze, daarheen gaan, bediend worden, afrekenen — de hele mikmak. Er spreekt hier een héle blije panda.

 

En het verrast me ook wel een beetje, want ik dacht echt dat ze voor die sluitingstijd van acht uur zouden gaan. Maar nee, Rutte voelde zich misschien even rebels: tien uur it is. Daarnaast mogen binnen- en buitenevenementen weer: binnen met een maximum capaciteit van 1250 mensen, buiten met een derde van de maximumcapaciteit. Ik weet dat het misschien een beetje je-geeft-me-één-vinger-en-ik-grijp-die-hele-hand is, maar dit betekent toch gewoon dat we in de zomer wel weer op volle toeren gaan draaien? Is de voorverkoop van Lowlands al begonnen?

 

Oooh maar hóe fijn, voor het eerst sinds twee jaar heb ik het idee dat we ein-de-lijk aan het einde van die ellendig lange coronatunnel zijn. Zal het dan echt zo fijn? Is het weer reëel dat we dromen over zorgeloze zomers, zonder PCR- en antigeentesten? Geen stress meer om gebieden die ineens rood zijn (vaak waren we dat zelf), tickets kopen voor concerten en festivals en je puur focussen op de voorpret? Ik durf het haast niet te geloven. Misschien loop ik ook wel een tikkeltje te hard van stapel, maar zelfs Rutte is ‘gematigd positief’.

 

Heb gewoon zin in die persconferentie morgen, het moet niet gekker worden.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer