Ken je De Nederlanden in Vreeland?

 

Het is er in ieder geval uitzonderlijk dineren en overnachten. Aan het water en in stijl. En jij kunt er iets winnen. 

 

Vreeland, om mee te beginnen, is een snoezig dorpje. Met Laren op een steenworp afstand en Amsterdam en Utrecht op 20 minuten en de Vechtstreek – waarin Vreeland ligt – met volop watersport-, wandel- en fietsmogelijkheden en een overdaad aan natuurschoon. 

 

 

Dan over De Nederlanden, maar waar moeten we beginnen? Bij het bekroonde restaurant, dat goddelijke gerechten serveert? Het hotel, waar je baadt in luxe? De prachtige ligging aan de Vecht? Het pand dat uit 1680 stamt en, net als het hele dorp, één en al nostalgie ademt? Of de passie en het vakmanschap van de eigenaren en hun team?

 

 

 

Oké. De keuken, onder leiding van Patron Cuisinier en SVH Meesterkok Wilco Berends en sous-chef Franko Ferreri, is bekroond door Michelin met een ster en door Gault Millau met 17 punten. Wilco werkt graag met producten van Noord-Hollandse bodem (zijn geboortegrond). Maar ook lokale producten passen in zijn kookstijl die uitgesproken puur is, geschoeid op de Franse leest, doorspekt met mondiale invloeden doch altijd met een Nederlands tintje. In 2006 kwam hij naar Vreeland. Eerst in loondienst, later als mede-eigenaar en sinds oktober 2012 als volledig eigenaar van De Nederlanden. In de zomer wordt er buiten op de dijk geserveerd. In de winter brandt de haard in de lounge. Als het water je nu niet al in de mond gelopen is . . .

 

 

Het kleinschalige boetiekhotel zetelt op de eerste en tweede etage boven het restaurant en telt tien kamers, waarvan vier comfortabel, vijf luxe en één suite. Alle kamers werden begin 2018 grondig gerenoveerd. Modern comfort en hedendaagse voorzieningen zijn dan ook standaard aanwezig; het verschil in luxe is vooral te vinden in het aantal beschikbare vierkante meters en in de uitrusting van de badkamers. Dus welke kamer het ook wordt, baden in comfort doe je sowieso!

 

 

 

Wat je kunt winnen? Eén nacht voor twee personen met ontbijt.

 

Veel plezier alvast! 

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij De Nederlanden telefoon +31 294 232326.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier één nacht gratis te verblijven? Met ontbijt welteverstaan? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans