Hoe doen ze dat toch met die nepwimpers?

 

Miriam doet mee met de trend en gaat los met nepwimpers. Heel veel losse nepwimpers…

 

 

De eerste keer dat ik het zag, schrok ik een beetje. Nou ja schrikken, schrikken. Een beetje dat gevoel dat je bekruipt als iemand een melksnorretje heeft. Of vogelpoep op haar jas. Of, nou ja, vul zelf maar in. In ieder geval iets waar je subtiel iets van móét zeggen. Jullie weten wat ik bedoel. Er stond een jonge vrouw voor me bij de kassa die blijkbaar de vorige avond vergeten was om na een verkleedfeestje haar nepwimpers af te doen. Haar hele gezicht werd gedomineerd door dikke, lange,  zwarte spinnenpoten. Heel even wilde ik haar op haar schouders tikken totdat ik me realiseerde dat dit misschien wel haar bedoeling was. Stomverbaasd staarde ik haar na.

 

Steeds vaker zie ik ze. Jonge mooie vrouwen die om de een of andere reden Kim Kardashian als stijlicoon hebben omarmd. Blijkbaar zijn die ‘fake lashes’ very much Kim. Nou ben ik wel Team Make-up, waar ik overigens pas achter kwam toen mijn vriendinnen en ik een weekendje in de Ardennen waren en ik mijn halfgevulde make-uptasje op tafel plaatste en mijzelf in de maquillage zette, ‘Miriam? Wat doe jij allemaal?’, maar die nepwimpers waren voor mij iets te ‘keeping up appearances’, nep dus. 
 

Elke keer weer zat mijn ooglid onder de lijm, zag ik eruit alsof ik een Pierrot-pop had opgegeten
 

Totdat ik via Instagram én Pinterest steeds vaker beschilderde gezichtjes voorbij zag komen met heul subtiel aangebrachte wimpertjes. Dat wilde ik natuurlijk ook. Ik naar de HEMA. Wimpers te kust en te keur. Dikke wimpers. Lange wimpers. Fijne wimpers. Ik koos een setje losse wimpers die je volgens vele beautyvlogs – Onze Anita Willemars heeft een superleuke beautyblog op Franska.nl. Al gezien? Nee? Eerst mij lezen en dan snel naar haar vlog dan –  vrij simpel aan kon brengen.

 

Na talloze pogingen heb ik het opgegeven. Elke keer weer zat mijn ooglid onder de lijm, zag ik eruit alsof ik een Pierrot-pop had opgegeten of leek ik op een lelijke travestiet.

 

Ben ik er te oud voor dan?

 

Nee, joh.

 

Leent mijn hoofd zich er niet voor?

 

Kuch. Tuurlijk wel.

 

Wat was dan het probleem? Al vloekend ontdekte ik drie voorwaarden om tot een subtiele zwoele oogopslag te komen. Je hebt een vaste hand nodig, heb ik, geen overhangende oogleden, Say What???, plus, en dáárdoor laat ik deze trend maar lekker aan mij voorbij gaan, die ene keer dat het mij wél lukte… bleven de wimpers plakken aan mijn leesbril. Dan maar liever een melksnor.

 

 

 

Miriam Mars kreeg de liefde voor mode met de paplepel ingegoten. Als een van de eersten liep ze in petticoat en houtje-touwtjejas.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs