Keeltjesstamp met spek en kaas

 

Dit leuke ouderwetse koude weer inspireert tot ouderwetse hartverwarmende happen.

 

Bonensoep, stamp of een lekkere ovenschotel. Daarom dacht ik ineens aan keeltjesstamp. Ook omdat ze in m’n groentepakket van de boer zaten trouwens, haha. Keeltjes? Is hetzelfde als raapsteeltjes. Een recept met een ieniemienie nieuwe twist voor de avonturiers onder ons.

 

Je hebt nodig

  • een bosje keeltjes (raapsteeltjes) gewassen, worteltjes eraf en grof gesneden
  • een kilo kruimige aardappels
  • 3 dikke plakken ontbijtspek in reepjes en lekker uitgebakken, maar niet al te hard
  • 150 gram belegen kaas in kleine blokjes
  • een half handje gezouten cashewnoten 

 

 

Zo maak je het

De spekjes bak je in een diepe koekenpan of hapjespan zachtjes uit, tot ze wel een béetje knapperig zijn, maar niet al té. De aardappels kook je gaar, doe je door de pureeknijper (of stamp je goed fijn) en doe je meteen bij de warme spekjes met hun eigen spekvet. Omscheppen geblazen. De blokjes kaas er doorheen scheppen, die moeten even meesmelten in de warme puree.

 

 

 

 

En dan snel de keeltjes erdoor scheppen, die moeten lekker fris en knapperig blijven. En lekker wat cashews erover voor de extra bite.

 

Klaar! opscheppen maar. 

 
Eet smakelijk!