Kanye West zijn eerste rally ging niet onopgemerkt voorbij

 

Als je dacht dat een Kanye West die aankondigt president te willen worden het gekste nieuws rondom hem is, think again.

 

 

 

Want het leek er even op dat hij z’n aankondiging weer had ingetrokken (en toen was er even een golf van opluchting), nu heeft hij zich toch definitief als kandidaat aangemeld.

 

Kleine side note is dat hij niet in alle staten kans maakt op stemmen omdat hij zich te laat heeft ingeschreven. Maakt hem overigens niets uit, want als hij al een paar zwarte stemmen bij Joe Biden kan weghalen vindt hij het allang best. Ja, dit heeft meneer West echt gezegd. Overigens heeft Biden ook de opmerkelijke uitspraak gedaan dat ‘wie op Trump stemt als Afro-Amerikaan niet echt zwart is’, dus qua opvallende quotes zit het wel snor, deze presidentsverkiezingen.

 

Een week geleden werd de kans dat Kanye West echt president wordt geschat op twee procent, oftewel van-z’n-lang-zal-ze-leven-niet dat hij echt kans maakt. Maar ik gok dat die twee procent nog iets minder is geworden na zijn eerste presidentiële rally, in South Carolina. Zijn partij heet BDY, oftewel Birthday Party, maar er was niets feestelijks aan.

 

Al vaker lag Kanye West onder de loep omdat het er erg op lijkt dat het gewoon niet goed met hem gaat. Hij heeft al wel eens een boekje opengedaan over zijn bipolaire stoornis, maar volgers vrezen dat hij z’n medicijnen niet neemt. Waarom ze dit vermoeden? Nou, bijvoorbeeld omdat hij tijdens z’n rally toegaf vrouw Kim Kardashian te hebben gepusht richting een abortus toen ze zwanger was van hun eerste kind en tijdens die bekentenis in huilen uitbarstte.

 

Veel twitteraars vinden dan ook dat hij serieuze hulp nodig heeft in plaats van president te gaan worden. Tja, daar hebben ze wel een heel goed punt. Kim krijgt ondertussen bakken met kritiek over zich heen omdat ze zich niet publiekelijk uitlaat over de hele situatie. Gevalletje: je kan het ook nooit goed doen. Maar mensen, haal deze man uit deze hele ik-wil-president-worden-grap en geef hem professionele hulp. Het wordt echt een soort trainwreck, wat hier publiekelijk gebeurt.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer