Joggers opgelet

Er is een nieuwe trend: plogging! Het is een combinatie van het Zweedse woord ‘plocka’ (pakken) en jogging. Zin in?

 

Plogging. Een nieuwe trend die is overgewaaid uit Zweden. Wat inhoudt dat je tijdens het harlopen ook nog eens het afval van de grond moet oprapen. Nou leuk zeg… Elke meter door je knieën om vervolgens een cola blikje in je plastic Albert Heijn tas te stoppen. Uh…best heftig, al dat bukken

 

Maar goed, laten we niet vergeten dat we zo samenwel lekker met ons milieu bezig zijn. Het is namelijk zo, dat er ongeveer zo’n 50 miljoen kilo zwerfavfal per jaar op straat of in het groen belandt. Niet mis. De grootste 3 boosdoeners zijn: maaltijdverpakkingen, papier en snoepverpakkingen. 

 

Daarnaast is het ook nog eens enorm goed voor je lichaam. Wat ook niet onbelangrijk is. Je kan het een beetje zien als burpees doen tijdens het sporten. Omhoog springen en vervolgens opdrukken. In dat geval kies ik dan toch maar voor plogging. Doordat je van beweging naar rust gaat, profiteert je lichaam van voordelen als conditieverbetering, een versneld metabolisme en daarmee ook een betere vetverbranding. Super handig toch?

 

 

Nog niet overtuigd? Afval trekt ongedierte aan, en zeker weten dat we daar geen zin in hebben. Ook kunnen mosselen, garnalen en andere zeedieren kleine deeltjes plastic opslaan in hun lichaam waardoor het in de voedselketen terechtkomt. Dit eten wij dus weer op. Blehhh…

 

Verzamel dus al je vriendinnen, zoek een bevuilde plek op en plog tot je niet meer kan!

 

Een leuke tip is om er een wedstrijd-spelletje van te maken. Hierdoor wordt plogging leuker en ga je ook nog eens beter je best doen. Plogging, misschien toch iets voor jou?

 

 

Door Danique ten Boer

 

Beeld: RunnersBluePrint