Jarige Beatrix straalt op nieuwe foto’s 

 

Ze werkt nog steeds hard en is scherp als altijd. Met haar 85 jaar is prinses Beatrix very much alive and kicking.

 

Naast alle bezoeken die ze nog steeds aflegt brengt oud-koningin Beatrix graag veel tijd door met haar kinderen en kleinkinderen. Of ze nu gezellig samen met Máxima naar Het Concertgebouw gaat of trots op de eerste rij toekijkt als haar zoon Constantijn een eredoctoraat krijgt, we zien wat een enthousiaste leuke lieve vrouw ze eigenlijk is die het strenge protocol steeds vaker een beetje links laat liggen.

 

De last van de kroon was zwaar voor haar, zeker als je bedenkt dat ze die voor een groot deel in haar eentje moest dragen omdat haar man Prins Claus zo vaak ziek was. En dat ze naast deze zware baan ook nog drie opstandige pubers moest opvoeden was ook niet makkelijk. Ik kan me zo voorstellen hoe het er destijds aan toe ging op Paleis Huis ten Bosch. Ze zal vast weleens hebben willen ruilen met een gewone huisvrouw, van wie het leven niet altijd maar onder een vergrootglas lag. Die niet steeds voer voor de roddelbladen was en wier vader niet een nogal controversieel figuur was die het niet zo nauw nam met de huwelijkse trouw.

 

Ondanks de gouden lepel waarmee Beatrix werd geboren, heeft ze een hoop verdriet in haar leven gekend. Het verlies van haar geliefde Claus en haar zoon Friso heeft diepe sporen achtergelaten, maar de zon ging weer op en ze maakt er weer wat van. Je ziet haar genieten van haar zeven kleindochters en die ene kleinzoon. Van het paardrijden op het strand dat ze op deze respectabele leeftijd nog steeds doet, van de bezoeken die ze nog steeds aflegt. En je ziet hoe ze toekijkt hoe Amalia wordt klaargestoomd voor haar toekomstige taak die Beatrix zelf maar al te goed kent.

 

De kroonprinses lijkt als twee druppels water op haar oma en als ik zie hoe leuk en geïnteresseerd deze jonge vrouw nu tijdens haar eerste officiële werkbezoek op de Caribische eilanden is, dan kan het bijna niet anders dan dat oma Beatrix haar af en toe wat tips in haar oor fluistert.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Francis van Broekhuizen (@francisvanbroekhuizen)

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit