Janny’s kerst

 

Het is bijna kerst en dat zorgt voor veel last-minute stress. Wat moeten we eten, wie komen er allemaal, wat moet ik nog voorbereiden en wat trek ik aan?

 

 

 

 

Hoe dan ook, ik hoop in elk geval dat je minder stress hebt dan de bakkers in de tent aanstaande zondag. Want die hadden echt bakstress. Kerstbakstress. In kerstkleding een kersttulband bakken. En de lastige technische opdracht. Overigens, mijn all time favourite: de Paris Brest. Die vind ik zooooooo lekker. En dan nog de spektakelopdracht. Inspiratie genoeg dus als je nog niet zou weten wat je wilt gaan maken. En kun je al raden wat er bij mij uit de oven komt met kerst?

 

Maar met kerst wil je er uiteraard ook mooi uitzien en bij Heel Holland Bakt heb ik daar de allerliefste Vivienne voor. Niet alleen met de kerstaflevering hoor, want zij is al jaren mijn rots in de branding. En ik ben dol op haar! Het is zo fijn om op de opnamedagen iemand als zij te hebben op wie je blind kunt vertrouwen. Waar je helemaal zen van wordt als ze met je bezig is, en die in de gaten houdt of ik niet heb lopen knoeien of een verdwaald maanzaadje tussen mijn tanden heb. 

 

 

Maar ze staat ook naast me als ik geïnterviewd word. En geloof het of niet, maar juist op die momenten komt er altijd een windvlaag die mijn haren rechtop blaast, ook al is het de hele dag windstil geweest. Viv staat met engelengeduld paraat met een borstel in haar hand om alles weer glad te strijken. Want weet je hoe lang haar dagen zijn? Ze is er als eerste en gaat als laatste weg en bij lange opnamedagen betekent dat tussen de tien en twaalf uur paraat zijn. Bij extreem lange dagen soms wel veertien uur.

 

Viv is bescheiden. Heel bescheiden. Ze plaatst zichzelf altijd op de achtergrond maar ze is een absolute kei in haar vak en verdient de spotlights. Ze doet programma’s als The Voice of Holland, ging mee met de zussen van Ogene naar het songfestival en noem maar op, maar ze zal nooit ergens prat op gaan.

En daarom zeg ik het: Viv, je bent niet alleen de liefste, maar ook mijn held. Love you.

 

We hebben trouwens samen een paar kersttips voor je opgenomen. Die zijn leuk om te zien maar vooral ook heel goed toe te passen. Zie je hoe behendig ze met haar rug naar de camera toe staat? Om maar niet in beeld te hoeven? Maar ik heb wel een paar foto’s waarop ze goed te zien is hoor.  Kun jij ook zien hoe mooi ze zelf is. En wat ik van Viv geleerd heb? Minder is meer en bij een knallende lip is een zachte oogmake-up mooier.

 

Ik wens je fantastisch mooie kerstdagen in alle harmonie en liefde, en uiteraard heel veel bak- en kijkplezier zondag!

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden