Smaakt(e) naar meer!

 

Janny: Dat was het dan. De allerlaatste aflevering dit seizoen van Smaakt naar meer, het achter de schermenprogramma over ‘Heel Holland Bakt’, gebaseerd op het Britse ‘An extra slice’. En als je denkt dat er hier soms heftige grappen worden gemaakt, kijk dan maar eens naar het Britse origineel. Daarmee vergeleken is André echt heel mild.

 

In elke aflevering zitten er in het publiek bakkers die hun creaties  graag willen laten proeven en zien. En omdat niet alles altijd de uitzending haalt, is er dit jaar besloten om na de uitzending extra internetfimpjes te maken waarin al die geweldige creaties te zien zijn én geproefd worden. Want iedereen realiseerde zich heel goed dat het heel teleurstellend is wanneer je geweldig je best gedaan hebt en je bent maar een seconde in beeld.
Voor de afgevallen bakkers uit de tent is er ruimte om zich in het programma te revancheren met een taart. Meestal is dat het baksel waar ze heel ongelukkig mee waren en de tent mee moesten verlaten en die thuis natuurlijk wél lukte.

 

En dan de bloopers natuurlijk. Niet zelden ben ik het slachtoffer als het om proeven gaat.

Maar gelukkig werd dit keer ook duidelijk dat ik niet de enige ben en dat als het enigszins kan, ik altijd deel met Robert. En we proeven kleine beetjes hè; stukjes, likjes en kleine hapje. Want als we echt alle taarten, broodjes en koekjes uit alle seizoenen zouden hebben opgegeten, waren dat zo minstens drieënhalf miljoen calorieën! En om die eraf te krijgen zou je bijna 2x rond de wereld moeten lopen. Nu begrijp je de kleine beetjes wel.

 

Hoogtepunt elke aflevering vind ik toch wel de taart van de kandidaat met zijn eigen beeltenis. Die komen van Nel. Enig idee hoeveel tijd daar inzit? Meer dan twintig uur! 

En dan heb ik het niet eens over de voorbereiding, want Nel kijkt heel gedetailleerd zodat ze ook echt de specifieke kenmerken van de kandidaat kan afbeelden. De taart van de winnaar is dubbel zoveel werk omdat ook Robert en ik erbij staan. En zag je dat er zelfs onderaan het keukenblok een foto van oma stond?

 

Dus nu weer een jaar wachten op het volgende seizoen. En wil je meedoen? Je hebt nog een klein jaar om flink te oefenen maar dan moet je je wel alvast opgeven (en al goed zijn).

 

 

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van ‘Heel Holland Bakt’ en presentatrice van ‘Landinwaarts’, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters. De komende weken houdt Janny ons op de hoogte van het wel en wee in de tent van HHB.