Jahaaa!

 

Nu weet ik het wel hoor, beste mensen van Booking.com. Hoe lang denken jullie hier nog mee door te gaan?

 

 

Weet je het nog? In juli ben ik via via met de auto naar Finland gereisd. Onder andere via de ÅLand-eilanden. En omdat ik graag de boel geregeld heb, was ik dus al ergens in april hotels en boten aan het boeken. Intussen ben ik bij wijze van spreken die hele reis al lang vergeten. Maar je hebt dus ook mensen die ergens in mijn voorpret-fase zijn blijven steken.

 

Booking.com bijvoorbeeld. Om er maar eentje te noemen. Hoe lang blijven die types daar denken dat ik naar Mariehamn wil? Ze blijven me maar spammen via allerlei kanalen en via de mail. Lijkt me niet bevorderlijk voor hun populariteit.

 

Over Mariehamn gesproken. Ik dacht daar de perfecte plek geboekt te hebben, met zicht op de kust, lekker in het dorp. Hotel Arkipelag. Dicht bij allerlei bezienswaardigheden. En to be honest: het was een heel oké hotel, met een top-ontbijt en superaardige mensen aan de balie en nog een parking ook. En… leuke restaurantjes in de buurt en leuke winkeltjes en… nou heel veel gewoon.

 

En lekker veel entertainment. Kijk. Dat was nou weer wat minder. Het ene na het andere terras had ’s avonds live muziek, met als gevolg dat de hele avond en nacht alles door elkaar heen ons balkon op kwam zetten en zelfs met de deuren dicht ook nog de kamer in. Swingen geblazen dus. Mwah…

 

Dus, mocht je bezig zijn met Nordic vakantieplannen: absoluut doen! Zo ontzettend de moeite waard. Vergeet vooral niet een boot te nemen van Zweden via de Åland-eilanden naar Finland. En als je de kans ziet, doe die eilanden ook even aan, maar boek dus iets voor de nacht midden op het eiland.

 

Trouwens, als je meer tips wilt, dan hoor ik het wel. Of je surft even over Franska.nl want daar is ook veel te vinden.  Dit bijvoorbeeld.

 

En als iemand nog een tip voor me heeft hoe ik die Booking-dot-commers op een ander idee kan brengen, ik hou me van harte aanbevolen. Want dat eeuwige geleur met Mariehamn ben ik nu wel zat. 

Door: Franska

Afbeelding van Franska