Isabella Rossellini, schoonheid kent geen leeftijd

 

Een van de mooiste vrouwen ter wereld, en ook nog eens het bestbetaalde fotomodel, werd van de ene op de andere dag ontslagen bij haar opdrachtgever. De reden? Ze was te oud….

 

Isabella Rossellini, dochter van de mooie Ingrid Bergmann, was jarenlang het gezicht van Poême, het succesparfum van Lancôme. Haar prachtige gezicht was te zien op billboards, in advertentiecampagnes in tijdschriften en commercials. Maar opeens werd ze zomaar ontslagen. Ze was te oud.

 

Op haar tweeënveertigjarige gezicht kon ze de droom van jeugdigheid niet langer verkopen. Althans, dat vond meneer de directeur van Lancôme destijds. Van de ene op de andere dag was het succes van Isabella dus afgelopen. Geen werk meer als model, en ook haar acteerwerk droogde op. Omdat ze met tweeënveertig jaar als oud en uitgerangeerd werd gezien. Door mannen. 

 

Maar Isabella is een slimme tante en ging gewoon wat anders doen. Ze studeerde, poetste als een malle in haar huis, want daar is ze gek op, en stond in een grote tuinbroek lekker tussen de kippen in de grond van haar Amerikaanse boerderij te wroeten. Tot ze op een dag weer een telefoontje kreeg van haar oude opdrachtgever Lancôme. Of ze interesse had om terug te keren als model. Stomverbaasd vroeg Isabella of ze bij Lancôme wel doorhadden dat ze inmiddels vijfenzestig was. En dat je dat ook kon zien.

 

De tijden zijn veranderd. En blijkbaar is de droom over schoonheid ook veranderd, want schoonheid heeft geen leeftijdsgrens meer. Of heeft het er misschien mee te maken dat een vrouw nu de baas van het cosmeticamerk is? 

 

Achei o máximo ?

Geplaatst door Mylene Mizrahi op Zaterdag 5 oktober 2019

 

Ik vind het fantastisch om la bella Isabella weer in advertenties te zien. Doet u mij ook zo’n gezicht als ik vijfenzestig ben! 

 

Vijfenzestig is het nieuwe twintig. Let maar op!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit