Is ’s nachts snacken ongezonder dan overdag een vette hap eten?

 

Eigenlijk ging ik nooit naar bed na een nacht dorst lessen in de kroeg vóórdat ik een broodje kipshoarma op had.

 

Ach, het mag dan ordinair eten zijn, die vette hap die je in het holst van de nacht eet, lekker was het wel. Nu ik ouder en iets wijzer ben en ik mij wat minder regelmatig in een kroeg bevind, is er eindelijk onderzoek gedaan. Beter laat dan nooit, zeg maar. Want kan dat snacken ’s nachts méér kwaad dan wanneer je overdag ongezonde happen eet?

 

Volgens de Partij voor de Dieren mag het nachtelijk snacken niet meer en kun je je broodje kebab en pizza binnenkort vaarwel zeggen, want zij zeggen dat het overgewicht in de hand werkt. Ze willen dan ook dat elke fastfoodzaak om 23.00 uur de deuren sluit. Is het echt zo? Nou, ja. Eigenlijk wel. Het gaat wat aankomen vaak om wannéér je iets eet in plaats van om wát je eet. Als je ’s nachts veel eet, dan is je biologische ritme verstoord. Je spijsverteringsprocessen werken ’s nachts minder omdat, tja, ze eigenlijk al een beetje in ruststand zijn. Je lichaam denkt: het is nacht, het is donker, ik héb nu geen energie nodig.

 

Daarom verbrand je die calorieën totaal niet. Is er dan ook nog goed nieuws, mocht je na dit lezen nu trek hebben in zowel een lekker vette hap? Jawel. Want als je het af en toe doet, dan kan het voor de lijn niet zo gek veel kwaad. Je komt niet na een nacht doorhalen en veel eten een kilo aan. Maar doe je het meerdere keren per week, en dat elke week…

 

Bron: rtlnieuws

 

Door: Redactie Amayzine.com