Het is hier gezellig!

Het is op Franska.nl altijd gezellig. Dus gaat Beatrijs het niet over hem hebben. Maar dat is best lastig als je over het nieuws moet schrijven.

 

De krantenkoppen regeert hij al ruim een week, nu zijn land nog, denk ik vilein. Elke ochtend opnieuw, als ik vanuit mijn bed de headlines check (ja, ik ga er zó uit, écht), is er tot nu toe wel een decreet getekend. Ook decreten die er weinig toe doen. Althans, die puur ter provocatie of machtsvertoon… O wacht, nu heb ik het tóch…

 

Oké. Een paar opvallende headlines van afgelopen week, dan maar?
Het voormalige dierenpark Emmen wordt omgetoverd in een cultureel, innovatief park. Afgelopen week zijn ze begonnen met de afbraak van de dierenverblijven. Zoals de apenrots.
Ik maak hier geen bruggetje.

 

Ook las ik dat Britse onderzoekers aantoonden dat mannen van nature meer humor hebben dan vrouwen. Dit zou komen door hun testosteron.
Ik maak hier geen sneer.

 

Ander (Amerikaans) onderzoek: meisjes van zes vinden zichzelf minder getalenteerd dan jongens op dezelfde leeftijd. Oorzaak? Het heersende idee dat een man vaker een genie is.
Joh!

 

En dan startte afgelopen weekend ook nog een nieuw Chinees jaar. Het Jaar van de haan. De háán!
Geen commentaar.

 

Zie je wel, niet over hem gehad. Dat kan dus makkelijk. Ha!

 

P.S. Er is vorige week een nieuwe motsoort ontdekt met een bijzonder uiterlijk. Een spanwijdte van 1.01 centimeter en een opmerkelijke blonde tooi op z’n kop, die hij omhoog kan zetten. De mot schijnt vernoemd te zijn. Zijn naam? Neopalpa Donaldtrumpi. No kidding, kijk maar. Proest!

 

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.