Uit welke provincie komt de mooiste muziek?

 

Stond ik een keer naar een band te kijken die een mooi nummer speelde. Zag ik naast me een vrouw uit volle borst meezingen. Na afloop zei ze tegen me: ‘Nou, dat valt me wel vies tegen van jou, Franska. Je komt uit Brabant! Jij zou dit echt mee moeten kunnen zingen. Ik heb je nota bene wel een keer keihard mee horen blèren met Normaal! Dan zou je dit toch zeker uit je hoofd moeten kennen…’

 

Oeps

En het bleef een dingetje met dat nummer. Kwam ik achter toen Pien Ankerman een prachtig lied voor me had geschreven. Op een hele mooie melodie. Ik vroeg haar waar die melodie van was. Nou jaaaa. Zelfde lied. Wéér niet herkend. Shame on me. Ik heb het over ‘Brabant’ van Guus Meeuwis Even luisteren?

 

 

Mooi toch? Dat ik dat niet herkende. Ik moet het toch een keer uit m’n hoofd leren.  Ook bij een optreden van Rowwen Hèze zing ik zo mee… ‘’t Is een kwestie van geduld…’

 

Vraag ik me zomaar ineens af

Zijn er eigenlijk van alle provincies liedjes? En welke provincie heeft dan de leukste? De mooiste?  Welke provincie wint? Of delen we Nederland muzikaal zelfs per streek in? Van Achterhoek tot Walcheren? Wat is jouw favoriete liedje uit je provincie?

 

Geef je het even door?

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter