Recepten voor liefde en moord

 

 

Je bent gewaarschuwd: Als je hier eenmaal aan begint, is het lastig wegleggen. Heerlijk boek!

 

 

Goed. Het verhaal. Dat speelt in Zuid-Afrika. Tannie Maria is een verstrooide weduwe van middelbare leeftijd die niet zonder koken en lekker eten kan. Diep in haar hart is ze blij dat ze van haar man af is, want die mishandelde haar jarenlang. In het plaatselijke krantje heeft ze een column met recepten. Op een zondagochtend, terwijl ze door haar abrikozenjam roert, komt haar goede vriendin en redacteur Harriet langs. Ze heeft een hele mand vol uitdagingen bij zich in de vorm van lezersbrieven. Het idee is dat Tannie voortaan levens- en liefdesadviezen gaat geven aan de hand van recepten. Dat gebeurt, maar ondertussen lossen de redactrices met gevaar voor eigen leven ook nog even een moord op. Met haar curry’s en taarten krijgt Tannie namelijk zelfs de grootste griezel aan de praat.

 

 

Vriendschap en een Agatha Christie-achtige whodunit, het zijn op zich natuurlijk al prima ingrediënten, maar dit boek heeft nog een niet te versmaden extra. Tijdens het lezen proef je werkelijk alles wat Tannie maakt. Van de bobotie tot de melktert. De recepten staan achterin.

 

Recepten voor liefde en moord – Sally Andrew – Uitgeverij Orlando – €19,95

 
 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs