Ines de la Fressange
en ik

 

Of ik het leuk vond om de nieuwe collectie van Uniqlo te komen bekijken in Parijs? Nou, wat denk je zelf?!

 

Of ik ook vragen had voor Ines? Madame De la Fressange herself, die de bestseller La Parisienne schreef. Over hoe Franse vrouwen zo beeldig zijn, chic tot in hun kleine teen. Die Ines mocht ik afgelopen week in Parijs interviewen.

 

In een mooie showroom naast het Louvre zat ze al op me te wachten. Een prachtige vrouw met een heel bijzonder gezicht waar ik maar naar bleef kijken. Want dat gezicht kende ik natuurlijk uit duizenden. Ze was de muze van Karl Lagerfeld, de hoofdontwerper van Chanel, en sierde talloze covers van modebladen en commercials voor heerlijke parfums. 

 

Ines heeft de Parijse chic van geen vreemde. Ze vertelde dat haar oma kastenvol met de mooiste couture had, waar Ines dan ook graag in rondneusde. Toen ze op een dag in een satijnen onderjurk naar buiten wilde was haar oma stomverbaasd over hoe mooi haar kleindochter eruitzag. Want met de juiste accessoires had Ines er iets geweldigs van gemaakt. Ze vindt dan ook dat je niet al te ingewikkeld moet doen over mode maar dat je juist moet dragen waar je je goed bij voelt. Ongeacht je leeftijd.

 

Na haar modellencarrière ontwierp Ines voor diverse luxemerken. Maar ze had een droom: ook betaalbare mode maken voor vrouwen die, net als zij, graag comfortabele kleding dragen. En omdat ze zelf vaak bij Uniqlo kocht was het logisch dat ze daarmee wel wilde samenwerken.

 

En zo kwam haar droom uit. Alweer voor de twaalfde keer brengt Ines bij deze Japanse winkel vol met duurzame en functionele kleding haar eigen lijn uit. Mooie stukken die je allemaal onderling met elkaar kunt combineren. Zo draag je ze naar je werk of lekker in je vrije tijd. Dat vindt Ines belangrijk, dat haar collectie draagbaar en van goede kwaliteit is. En alles is ook reuze betaalbaar. 

 

In haar nieuwe collectie die vandaag wordt gelanceerd zitten een heleboel dingen die ik zo in mijn kast wil hebben. Wat dacht je van dit toffe spijkerjasje? Samen met deze rok en dit shirt heb je een leuke outfit voor een weekendje weg. En combineer je het met deze broek, dan kun je zo naar je werk. En die broek zit me toch een partijtje lekker! Het lijkt wel een joggingbroek. 

 

 

Ines weet dus wat vrouwen willen dragen en dat is gewoon bereikbaar bij Uniqlo. Mijn favoriete kledingmerk. In hun winkels, zoals in Amsterdam en via internet. Voor kleine en grotere maten, want zelfs dat lange lijf van mij past erin. En dat van Ines natuurlijk ook. Want die is net zo lang als ik. Voilà!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit