Deze winkel is voor mij de hemel 

 

Al jaren ben ik een grote fan van ze, die Japanse winkels vol met duurzame en functionele kleding van fantastische kwaliteit. Ik heb het over Uniqlo en ik verklap even waarom. 

 

Uniqlo, de winkel waarin de woorden ‘Unique’ en ‘Clothing’ samenkomen, is al jaren een van mijn favoriete shopbestemmingen bij een dagje Antwerpen of een weekendje Parijs. Gelukkig zitten ze sinds vorig jaar ook in Amsterdam en ik koop me er helemaal een versuffing.

 

Jassen, t-shirts, truien: ik vind het allemaal even geweldig. Want deze basisstukken zijn altijd wel te combineren met dingen die ik al in mijn kast heb hangen. Buiten dat het allemaal functioneel is, is het ook nog eens reuze betaalbaar. En deze winter komen ze met nog veel meer leuks.

 

Door samen te werken met het Finse Marimekko is er een fantastische limited edition kledinglijn ontstaan. Marimekko is bekend van hun stoffen in sterke kleuren, duidelijke strepen en vrolijke patronen. Deze vrolijke collectie bevat verschillende nieuwe dingen die speciaal zijn ontworpen met enkele van hun meest herkenbare prints. Ik wil alles wel hebben!

 

 

Deze jurk bijvoorbeeld. Met het klassieke Seireeni-patroon uit 1964. 

 

 

Of deze fijne trui met de Kivet-print uit 1956. Lijkt me heerlijk voor al die koude dagen die er nu aankomen. 

 

En natuurlijk kan ik, een enorme streepjesfan, deze shawl niet laten liggen.

 

 

 

Met materialen als kasjmier, Ultra Light Down en HEATTECH blijf ik de komende wintermaanden heerlijk warm en neem ik meteen een vleugje Finse traditie mee als ik buiten in de kou wandel en me daarna binnen bij de open haard lekker opwarm.  

 

En zoek je nog een cadeautje voor je jarige kleine neefje of je kleindochter? Er is ook een superleuke baby- en kindercollectie gemaakt. Kijk maar naar dit gezellige pakje. 

 

 

Deze collectie met Marimekko is vanaf 28 november verkrijgbaar. Nou, die tip wilde ik je gewoon niet onthouden, en als je meer wilt weten kijk dan even hier. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit