In het park van een kasteel staat een rood bakstenen gebouwtje…

 

Waarin het subliem vakantie vieren is voor maximaal acht personen! Raad je het al?

 

 

Ergens tussen de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen – en midden in de prachtige regio waarin de Schelde zich in verleidelijke bochten een weg slingert tussen groene oevers, slikken en schorren – staat een rood bakstenen gebouwtje. Hertogin Antonine liet het bouwwerk in 1878 optrekken als haar schildersatelier. En nu? Nu kun je er uit de kunst vakantie vieren. Met z’n achten hooguit. Met z’n vieren of zessen op z’n minst.

 

 

Een blauwstenen trap geeft toegang tot de bel-etage waar de leefruimte met open, goed geoutilleerde keuken is en – enkele trapjes hoger – een sfeervolle salon met onder meer televisie. Dankzij twee grote ramen in de keuken en een enorm raam in de salon is het er, precies zoals een atelier betaamt, heerlijk licht. Het atelier telt vier slaapkamers: twee op zolder en twee in het souterrain. Elke kamer is vernoemd naar iemand die voor Antonine heeft geposeerd. De inrichting verschilt per kamer, maar het slaapcomfort is overal top en de drie badkamers zijn uitgerust met een regendouche, wastafel en een toilet.

 

 

Het atelier ligt vlakbij Kasteel d’Ursel en ook het kasteelpark is voor gasten van het Atelier toegankelijk. Wat heb je hier eigenlijk niet?

 

 

Wat je kunt winnen? Drie nachten voor de prijs van twee, wat betekent één nachtje gratis genieten voor jou met je familie of met vrienden. Langer blijven mag overigens ook. Veel plezier alvast!

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Het Atelier van Antonine, telefoon +32 3 8206010.

 

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier één extra nacht gratis te verblijven? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl.

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans