In Bad Wurzach is wellness een ware kunst

 

Op mijn bucketlist staat al jaren een weekendje wellness. En waar kan ik dat nou beter ondergaan dan in het Duitse Bad Wurzach waar ze het kuren bijna hebben uitgevonden?

 

 

Over het algemeen ben ik niet zo’n ijdeltuit maar op mijn lijf ben ik wel zuinig. Daarom stond er al een tijdje een weekendje wellness op mijn lijstje. En dan het echte werk, met wandelen in een mooie omgeving, sauna’s en modderbaden. Want als je het doet, moet je het goed doen.

 

 

En zo ging ik kuren bij de buren, in het prachtige Baden-Württemberg wel te verstaan in het zuidwesten van Duitsland. Want daar in Bad Wurzach vind je alles wat goed is voor je ziel en je lijf en leden. De prachtige heidegebieden, het thermale water van de spa, eindeloze fiets- en wandelpaden en het heerlijke eten zijn een weldaad voor je lichaam. Hier in deze mooie streek zoom je even helemaal uit en adem je de rust in.

 

Kuren vinden ze hier de normaalste zaak van de wereld en zo zie je jong en oud genieten van het warme water dat van de geneeskrachtige bron van Bad Wurzach komt en wel twaalfduizend jaar oud is. Met een temperatuur van 34°C borrelt het naar de oppervlakte en wordt het bij het kuren ingezet tegen gewrichtspijn, reumatische aandoeningen en wervelkolomproblemen. Maar ook als je helemaal niks mankeert is het heerlijk om in dat heilzame water van Vitalium Therme feelMOOR te liggen. Je kunt er baantjes trekken of languit relaxen in een van de warmwaterbaden waar de massagestralen je vermoeide spieren weer losmaken. De temperatuur van het water voelt extra aangenaam als je buiten in de frisse lucht tussen de bomen door ins Blaue hinein kan staren. Zo vergeet je even alles om je heen en kom je helemaal tot rust.

 

 

En niet alleen het water is gezond, ook de modder uit de buurt zorgt goed voor je lichaam. Al sinds 1936 wordt dit ‘zwarte goud’ voor verschillende therapieën gebruikt omdat het zo’n heilzame en helende werking heeft. Bij feelMOOR kun je kiezen uit verschillende arrangementen zoals massages en peelings. Zo is wellness hier echt een ware kunst. Ik ging voor de Moor-Wellnesspakking en werd van top tot teen ingesmeerd met modder en geloof mij maar: het is heerlijk. De modder wordt lekker warm en bevordert de doorbloeding van je huid. Als je weer schoon uit de douche komt is je huid heerlijk zacht en fris. Mocht je nou last hebben van reumatische aandoeningen dan kan een echt modderbad misschien enige verlichting tegen de pijn bieden. Je zit dan in een houten badkuip die tot aan de rand gevuld is met deze heilzame modder. Deze behandeling mag je alleen doen na een uitgebreide check door een arts die ook in het wellnesscentrum aanwezig is.

 

Bad Wurzach is werkelijk sprookjesachtig mooi. Het stadje ligt tegen het natuurreservaat Wurzacher Ried, een van de grootste en belangrijkste heidegebieden van Duitsland waar ook nog ongerept hoogveen te vinden is. Dat is dus waar vroeger de modder van de kuuroorden in deze regio vandaan kwam. Je maakt hier wandelingen in het moeraslandschap en als je geluk hebt kun je er zelfs bevers spotten. Ik maakte samen met een gids een prachtige tocht door dit reservaat en omdat hij me veel over het gebied kon vertellen zag ik net even wat meer. Als je meer van (elektrisch) fietsen houdt kun je hier ook je hart ophalen op verschillende sportieve routes met pieken en dalen door de heuvels.

 


Beeld: Thomas Hoppe

 

FeelMoor is overigens een prachtig nieuw hotel aan de rand van de stad met moderne kamers waar een fijn bed op je wacht. In het restaurant staat er iedere ochtend een fantastisch uitgebreid ontbijt voor je klaar en ‘s avonds heb je de keuze uit een buffet of diner à la carte. Het is allemaal even vers en lekker, want hier vinden ze dat je goed voor zowel de buiten- als de binnenkant moet zorgen.

 

 

Het hele jaar door is het hier in deze mooie omgeving echt zalig om even bij te tanken. Of je nu kiest voor een weekendje kuren of een sportieve vakantie met een wellnessmomentje voor jezelf, hier in Bad Wurzach kan het allemaal.

 

Beeld: feelmoor.de

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit