In 5 stappen een mooie en gezonde 50 + huid

 

Elke week vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week over haar dagelijkse beauty ochtend routine. 

 

 

Als je zoals ik 55+ bent, dan is het best een goed idee om je gezicht goed te verzorgen. Hoe beter je je gezicht verzorgt, des te beter je huid eruitziet en des te minder make-up je nodig hebt. Ik geef dus veel meer geld uit aan het verzorgen van mijn huid dan aan make-up.
 

Als ik thuis ben, draag ik trouwens helemaal geen make-up. Misschien vind ik het daarom nog belangrijker om goed voor mijn huid te zorgen en met een gezonde huid, lijk je vanzelf jonger.
 
Mijn ochtendroutine is maximaal een paar minuten werk.
 
Dit zijn mijn 5 handelingen in de morgen, en nee, die sla ik nooit over!
 

 

1 glas gekookt water

Water is goed voor je hele lichaam en dus ook voor je huid. Ik vind het een prettig gevoel om op mijn nuchtere maag warm water te drinken; zodat mijn lichaam een beetje doorspoelt. Als je veel water drinkt, krijg je een frissere teint.

 

 

2 een pilletje

Een voedingssupplement met vitamine E, tomatenextract en raapzaadolie voor een stevige huid. Schoonheid komt van buiten en van binnen zeg maar. 

Oenobiol, anti-age € 19,95 

 

3 zachtjes scrubben

Als je de huid regelmatig scrubt, dan wordt de huid lekker zacht en wordt je huidskleur frisser. Ik heb een droge huid en durf daarom niet zo goed te scrubben, maar deze daily scrub is heerlijk. 

Philosophy, the microdelivery facial wash € 27,50 

 

4 een serum

Een serum kan ik iedereen aanraden, het is een cadeautje aan jezelf. Juist voor de wat oudere huid is een serum dat beetje extra vocht waardoor je huid steviger blijft. Op dit moment ben ik fan van H.A. Intenser, een supervochtinbrenger. Je huid wordt steviger en de fijne lijntjes bij mijn ogen en mond verminderen echt. 

SkinCeuticals H. A. Intenser € 95 

 

5 dagcrème

Klinkt gek, maar met een goed serum hoeft de dagcrème alleen nog maar bescherming te bieden. Voor mij is het belangrijk dat de crème lekker ruikt, makkelijk opbrengt en niet vet is. 

Grahams Natural moisturising cream anti-aging € 19,90 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel -en zeker ook wat niet- werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.