Ik word ouder en zodra ik alleen al aan het buitenland dénk… gebeurt er dit (helaas)

marianne

 

Vroegah… ging ik op vakantie en kwam ik met een gerust hart in 2 weken 3 kilo aan

 

 

Maar als ik dan weer thuis was, smolten die kilootjes ook zo weer weg. Nou, ik kan je verzekeren: tijden veranderen. Sowieso als ik alleen het woord vakantie door me heen laat gaan, zit er *ploep* zo 2 kilo bij. Dat weet ik van mezelf, dat is mijn hele leven al zo geweest en dus niet zo’n probleem. Maar nu tik ik de 40 aan en willen die kilo’s niet meer weg!

 

Dan hou ik er al rekening mee, beweeg eens wat meer

Toen ik net terugkwam uit Bali waren zowel mijn broeken als de weegschaal het erover eens: er zitten weer een paar kilootjes bij. Kak. En nou is dat allemaal niet zo’n punt hoor, alleen wordt het een beetje vervelend als de kilo’s van de vakantie daarvóór er stiekem ook nog aan zitten.

 

Dus zet ik na zo’n vakantie de knop om. In plaats van elke dag dat half uurtje buiten, maak ik er een uur van. Stevig doorwandelen en af en toe een stukje joggen. Eigenlijk tot een jaar geleden werkte dat nog prima. Met een maandje had ik mijn oude gewicht wel weer terug; op naar de volgende vakantie.

 

Maar nu werkt die truc niet meer

Bijna twee maanden later zitten die kilo’s er nog steeds aan. Ondanks het vele lopen. En fietsen. Nou ligt het ook zeker aan mij; ik vind het vreselijk om op een borrel of een event met een glas water in mijn handen te staan, al knagend op een wortel. Terwijl er ook overheerlijke broodjes met smeersels zijn, verse knoflook-olijven en van die ‘tot-op-de-bodem-leeg-bananenchipjes’. O ja, had ik al gezegd manchego kaas? Yes pleaaaase!

 

Alleen weet ik hoe het gaat. Als ik nu denk: ach, ik zie er toch nog goed uit, dan verplaats ik mijn lat. Komt er elk jaar 2 kilo (of 5) bij en is er ineens geen weg meer terug. Ik moet dus iets verzinnen. En wel nu. Ik heb mezelf daarom vanmorgen sinds heel lange tijd weer eens aangemeld bij de sportschool.

 

En dan het aller-aller-stomste

Inschrijfgeld. Waarom hebben we dit nog in Nederland? Echt niet dat er iemand met een pen nog een heel formulier in moet vullen. Tegenwoordig is het een kwestie van tikke-tikke klaar. Dat weet ik, want ik heb zelf ook ooit een blauwe maandag bij een sportschool gewerkt.

 

Ik kan er niet bij met mijn hoofd dat ik moet gaan betalen om ergens vervolgens een jaar lang te mogen betalen. Ik betaal toch gewoon maandelijks mijn lidmaatschap? Ooit betaalde je in Nederland sleutelgeld als je een studentenkamer ging huren. Dat is inmiddels verboden. Inschrijfgeld mag wat mij betreft ook op de zwarte lijst. Maak die drempel (voor mij, haha) nou niet nóg hoger om te gaan sporten!

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl