‘Ik weet niet of ik voor mijn oude liefde of voor mijn man moet kiezen’

 

‘Ik was 25 jaar oud toen ik Alex ontmoette. Hij was zo’n man waar je ogen meteen naartoe getrokken worden.’

 

 

 

Hij was knap, charismatisch en vol avontuur. We raakten aan de praat tijdens een oud en nieuw feest en er ontstond meteen een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen ons: iets wat ik nog nooit had meegemaakt.

 

We begonnen een kortstondige maar intense relatie. Alex was wild, vol leven en altijd op zoek naar avontuur. Ik was gefascineerd door zijn onbezonnenheid en knalde uit elkaar van verliefdheid als we samen waren. Achteraf gezien was het misschien meer een adrenalinerush dan verliefdheid, maar ik raakte compleet verslaafd aan dat gevoel. Wel ben ik wat rustiger ingesteld dan Alex en ik realiseerde me al snel dat we verschillende behoeften hadden. Terwijl hij nog wilde genieten van zijn vrijheid en de drang had om de wereld te verkennen, voelde ik de behoefte om te settelen en een stabiel leven op te bouwen.

 

Uiteindelijk besloten we dat het beter was om uit elkaar te gaan. We hadden geweldige momenten samen gehad, maar bewandelden verschillende paden in het leven. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen van de opwinding die Alex met zich meebracht, maar ik wist dat ik mijn eigen weg moest volgen. Maandenlang lag ik in zak en as in mijn bed en realiseerde ik me hoe stil mijn leven was zonder Alex erin.

 

Zoals het altijd gaat, ging ik uiteindelijk verder met mijn leven en ontmoette ik Martijn. Een rustige, stabiele man waar ik uiteindelijk mee trouwde. Ook voor hem voelde ik fijne kriebels, maar lang niet zo intens als voor Alex. Toch was ik gelukkig met ons huwelijk en onze twee dochters. Dit was het leven waar ik zo op had gehoopt.

 

Maar toen, uit het niets, dook Alex weer op in mijn leven. Ineens zag ik hem in de stad lopen. Mijn hart sloeg over van de spanning en op het moment dat ik hem aansprak, voelde ik meteen dat hij na al die jaren nog steeds diezelfde opwinding met zich meebracht als al die tijd geleden. Niet lang daarna ontving ik een bericht van hem: hij gaf aan dat hij had nagedacht over zijn leven en dat hij mij nooit helemaal heeft kunnen vergeten. Hij vroeg daarbij of ik interesse had om te onderzoeken of er weer iets kon opbloeien tussen ons.

 

Inmiddels zijn alle oude gevoelens weer naar boven gekomen en weet ik echt niet wat ik moet doen. Ik heb het fijn met Martijn, maar alle emoties die nu weer naar boven komen heb ik zó gemist. Natuurlijk heb ik er niks mee gedaan, ik zou Martijn nooit bedriegen, maar ik zit wel in een soort vagevuur. Moet ik dit opbiechten aan Martijn met alle gevolgen van dien? Moet ik met Alex afspreken om te kijken of deze gevoelens echt zijn? Moet ik alles maar gewoon vergeten en verder gaan met mijn leven? Ik weet zeker dat ik mijn gezin nooit kan opofferen voor een onzekere toekomst met een man die ooit te wild voor me was, maar ik wil dit gevoel ook niet voor een tweede keer loslaten. Ik moet hier echt goed over nadenken en de tijd zal het leren…’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl