‘Ik vind de naam van mijn kleinkind lelijk’

 ‘Mijn zoon weet niet dat ik de naam van zijn dochter niet mooi vind’

 

 

 

‘Natuurlijk is de naam van een kind persoonlijk en is het ook niet aan mij om te zeggen wat mooi is. Maar ja, de naam van mijn kleinkind is niet mijn smaak. En wat doe je daar aan? Precies, niet over beginnen. Toch zit het me ergens niet helemaal lekker, want ik moet haar overal voorstellen, en ik merk dat ik de naam moeilijk over mijn lippen krijg.

 

Mijn kleindochter heet Teddie. Ik snap dat het een hippe unisex naam is van deze tijd, maar goed, de afkorting Ted is echt iets voor mannen. En ik weet gewoon niet wat ik ervan moet zeggen als oma. Kijk, nu is ze nog een schattige kleine baby, en klinkt Teddie heel zoet, als een soort teddybeer. Maar wat als ze straks een puber is op de middelbare school? Is het dan nog steeds zo cool om Teddie te heten? Of Ted? Waarom dan niet bijvoorbeeld Tessie? Dat is toch veel leuker? Mijn zoon weet niet dat ik de naam van zijn dochter niet mooi vind, alleen mijn beste vriendinnen weten het, of nou ja, tegen hen zeg ik dat het niet is wat ik had verwacht.

 

Maar wat moet ik nu? Kun je zoiets voorzichtig tegen je kind zeggen? Nee toch? Wat heeft hij eraan om dit te weten. Mijn man vindt het ook niets, dat weet ik zeker, al zou hij dat nooit hardop zeggen. Zelfs niet tegen mij. Ik zeg nu gewoon Tedje, of Teddiebeer. Dat klinkt zoet nu ze zo klein is. Ik ben wel heel benieuwd hoe ze haar naam zelf vindt als ze later groter is. Ik kan me niet voorstellen dat zo’n trendnaam, die nu hip is, ook over dertig jaar nog leuk is. Dan is de lol er wel af, lijkt mij. Nou ja. Je hebt als oma nou eenmaal niets te zeggen over de naamkeuze die je kinderen maken. Het is wat het is. En er zijn veel ergere dingen, natuurlijk, dat weet ik zelf ook. Want ik ben gek op mijn kleindochter, ze is zo lief en een zoet kindje. Ze brengt het grootste geluk in ons leven als opa en oma, dat mag ze zeker weten. Maar ik had het persoonlijk leuker gevonden als ze Anna of Sophie had geheten.’

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl